u skladu s uputama

Nacionalni park Brijuni otvoren za posjetitelje, smještajni objekti otvaraju se 1. travnja

Izleti na Veliki Brijun realiziraju se svakog dana, a cijena ulaznice tijekom travnja bit će 25 posto niža od standardne
Znanstveno-edukativni centar Kuća za brodice
 Darko Tomas/Cropix

Smještajni objekti u Nacionalnom parku Brijuni - hoteli Neptun i Istra te Sobe Karmen bit će otvoreni od 1. travnja, najavili su danas iz Nacionalnog parka Brijuni koji je otvoren za individualne posjetitelje od 15. ožujka.

- Zbog aktualne epidemiološke situacije s COVID-19, način rada provodi se u skladu s uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Izleti na Veliki Brijun realiziraju se svakog dana, a cijena ulaznice tijekom travnja bit će 25% niža od standardne. Umanjena cijena ulaznice za izlet s aplikacijom Brijuni Pocket Guide je 112,50 kuna za odrasle i 56,25 kuna za djecu od 7 do 18 godina, a za obilazak s vodičem i turističkim vlakom iznosi 150 kuna za odrasle i 75 kuna za djecu od 7 do 18 godina. Prilikom kupnje ulaznica za travanj, za kupnju po promotivnim cijenama treba navesti promo kod PROMO4, poručili su.

Inače, aplikacija Brijuni Pocket Guide pokrenuta je lani i može se preuzeti na Android i iPhone uređajima. Posjetiteljima preporučuju preuzimanje aplikacije prije dolaska na otok kako bi se unaprijed upoznali s njenim značajkama. Brijuni Pocket Guide, među ostalim, sadrži brojne informacije o atrakcijama (prikaz bogate arheološke i graditeljske baštine NP Brijuni), smještaju (važne informacije o hotelima i sobama za iznajmljivanje s opisom, kapacitetima, prikazom na karti, kontakt podacima i fotografijama), ugostiteljskoj ponudi (barovi i restorani) te mogućnostima sportsko-rekreativnih aktivnosti u parku. Namijenjena je svim posjetiteljima, sa sadržajem na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom, ruskom, a od ove godine i slovenskom jeziku.

Također, posjetiteljima Nacionalnog parka po izboru je na raspolaganju posjet Muzeju te znanstveno-edukativnom centru Kuća za brodice. U samostalni obilazak otoka može se ići pješice te unajmiti električni automobil ili bicikl.

- Aktualnim preporukama Stožera prilagođen je i kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun. Zbog aktualne epidemiološke situacije s COVID-19, maske su obavezne na brodu i u svim zatvorenim prostorima Nacionalnog parka Brijuni, zaključili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:18