sedmo izdanje

Na panelu Budućnost hrvatskog poduzetništva otvorene prijave za EY Poduzetnik godine 2021.

Uz Emila Tedeschija o tome tko će biti sljedeći EY Poduzetnik godine odlučivat će žiri u sastavu Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dosadašnji laureati programa
Panel 'Budućnost hrvatskog poduzetništva'
 Nina Durdevic

Jučerašnji panel Budućnost hrvatskog poduzetništva ponudio je realan pregled stvarnog stanja, ali i pogled na poduzetništvo kakvo možemo imati, priopćili su iz tvrtke EY. U sklopu panela otvorene su i prijave za sedmo hrvatsko izdanje EY Poduzetnika godine, prestižne globalne nagrade namijenjene najuspješnijim poduzetnicima. Prijave su otvorene do 30. studenoga 2021., a svi zainteresirani svoje prijave ili prijedloge poduzetnika mogu dostaviti putem web stranice tvrtke EY.

Uspješni o uspješnima

O iznimnom potencijalu domaćih poduzetnika te važnosti promocije uspješnih poduzetničkih priča razgovarali su Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe i predsjednik žirija programa EY Poduzetnik godine, Hrvoje Josip Balen, jedan od osnivača Visokog učilišta Algebre i EY Poduzetnik godine za 2020. godinu, Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke, generalnog sponzora programa te Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska i pokretač programa u Hrvatskoj. Raspravu je vodio Saša Cvetojević, poduzetnik i investitor, član žirija programa EY Poduzetnik godine.

„Pogled na poduzetnike i poduzetništvo se mijenja, a tome doprinosi i činjenica da imamo dvije tvrtke koje su bile start-up, a sad vrijede više od milijardu dolara. Sličnih primjera nam ne nedostaje, naši poduzetnici su postali zvijezde, a to je ono što nam treba. Među njima je sigurno i naš sljedeći jednorog. Važnost programa EY Poduzetnik godine je u tome da plješćemo najboljima jer je to najbolji poziv drugima da žive i rade u Hrvatskoj“, rekao je Emil Tedeschi, koji će i ove godine predsjedati neovisnim žirijem programa.

Uz Emila Tedeschija o tome tko će biti sljedeći EY Poduzetnik godine odlučivat će žiri u sastavu Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dosadašnji laureati programa Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić, Mate Rimac, Silvio Kutić te Hrvoje Josip Balen.

„U EY-u svoju svrhu vidimo u izgradnji boljeg poslovnog okruženja, dakle i boljeg društva. To smo htjeli i pokazati kroz ovaj program nagrađivanja poduzetnika. Htjeli smo poduzetnicima dati zasluženu poziciju u društvu, jer oni svakodnevno rade na idejama i projektima koji donose promjene na dobrobit sviju“, istaknuo je prilikom najave ovogodišnjeg izbora Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Kapital nisu samo krediti

Govoreći o ulozi banaka u kreiranju bolje budućnosti za poduzetništvo i poduzetnike te dostupnosti kapitala Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke je rekao: „Kapitala ima dovoljno, no njega ne čine samo bankarski krediti, već i sustavna podrška i savjetovanje poduzetnika. Odgovornost je na svima nama da zajedno povežemo sve segmente kapitala koji je poduzetnicima potreban. Uz moratorij i druge alate likvidnosti pomagali smo poduzetnicima koji su se pokazali fokusiranima i otpornim usprkos izazovima.“

Hrvoje Josip Balen, jedan od osnivača Visokog učilišta Algebra, koji je zajedno s partnerima Mislavom Balkovićem i Tomislavom Dominkovićem ponio titulu šestog hrvatskog EY Poduzetnika godine prilikom otvaranja prijava napomenuo je kako danas na sve, pa tako i obrazovanje, treba gledati globalno. Uloga obrazovnih institucija je davati podršku mladim ljudima, budućim poduzetnicima da spremno mogu nastupati u bilo kojoj zemlji svijeta, bez obzira gdje su stjecali znanja. Istaknuo je kako se mala zemlja poput Hrvatske mora fokusirati na istraživanje, razvoj i znanje te da program EY Poduzetnik godine već šest godina dokazuje da Hrvatska ima potencijala i mogućnosti upravo na tim područjima, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:46