STUDENT DIGI AWARD

Mladi imaju još tri tjedna za prijavu svojih inovativnih rješenja na natječaj

Natječaj je namijenjen mladim inovatorima, učenicima i studentima, koji svoje projekte mogu prijaviti na naš natječaj do 28. ožujka u 23.59 sati

Prošlogodišnji dobitinici nagrada Student DIGI Award na prigodnoj svečanosti

 Damir Krajac/Cropix

Još tri tjedna primamo prijave za treći po redu nagradni natječaj Jutarnjeg lista pod nazivom "Student DIGI Award".

Natječaj je namijenjen mladim inovatorima, učenicima i studentima, koji svoje pojedinačne ili timske projekte mogu prijaviti na naš natječaj do 28. ožujka u 23.59 sati.

Odluka stručnog žirija o ovogodišnjim pobjednicima očekuje se početkom svibnja, a krajem svibnja će se u sklopu dodjele nagrada održati i velika digitalna konferencija.

I ove godine izbor se provodi uz potporu eurozastupnika Valtera Flege, izvjestitelja Europskog parlamenta za temu "digitalna Europa".

Cilj natječaja je promocija mladih inovatora. Jutarnji list želi pružiti priliku mladima s idejom, znanjem i ambicijom za kreativna rješenja koja je moguće realizirati u praksi, a time i kreirati gospodarski učinak.

U uži krug izbora ući će deset najboljih radova koje ćemo predstaviti u tiskanom i web izdanju Jutarnjeg lista. Predstavnik najboljeg projekta dobit će mogućnost sudjelovanja na završnoj konferenciji 24. svibnja.

Otkrivanje talenata

- Ideja nam je otkriti mlade talente i dati im priliku za realizaciju ideja koje ne moraju držati u svojim glavama ili računalima, nego ih uspješno provesti u praksi i inspirirati ostale. Inovacije nam daju priliku da se izrazimo kreativno i pritom stvorimo nove proizvode, nove prilike za izvoz i investicije. Nagradom 'Student DIGI Award' Jutarnji list želi potaknuti mlade da svoje kreativne zamisli provedu u djela - poručuje glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

Na natječaju su prihvatljiva sva inovativna rješenja, a glavna preporučena područja za prijavu ovogodišnjih projekata su: digitalne transformacije, robotika, "smart city" i "smart villages" rješenja, primjene strojnog učenja i umjetne inteligencije.

Ostala preporučena područja su: zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bioekonomija, moderno obrazovanje, turizam te edukacija.

Na lanjski natječaj prijavljeno je nekoliko desetaka timova iz Hrvatske, a pobjednici izbora za najbolje mlade inovatore bili su učenici Srednje škole Josipa Slavenskog iz Čakovca, Karlo Kolac i Dorian Mikulan. Osmislili su projekt "Robotika", personalizirani chatbot za ponavljanje školskog gradiva.

Neolight.ai i AgriCon

Na drugo mjesto svrstali su se studenti Sveučilišta u Zagrebu Ante Bilić, Frano Čudina, Manuel Matošević i Erik Matošević s projektom "Neolight.ai".

Trećenagrađeni tim stigao nam je iz Vrbanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji - Marina i David Fruka s aplikacijom "AgriCon".

Projekt "Neolight.ai" predstavlja robota koji može zamijeniti hotelskog batlera, a "AgriCon" je aplikacija za dijeljenje poljoprivrednih strojeva.

I ove godine želimo pronaći najinovativnije predstavnike mladih. Pozivamo ih na natječaj na kojemu mogu pokazati svoje talente jer organizacija digitalnog svijeta u njihovim je rukama.

image

Digi Awards

Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:18