BFF Banking Grupa

‘Mi smo za dogovore o planovima otplate dugova bolnica‘

Dodatno financiranje u ovoj godini, koje će vjerojatno biti produženo i na iduću, neće riješiti neke strukturne probleme, smatra Michele Antognoli
Michele Antognoli, potpredsjednik za međunarodna tržišta BFF Banking Grupe
 Privatni album

BFF Banking Grupa, vodeći europski pružatelj usluga u upravljanju potraživanjima i otkupu potraživanja koje tvrtke imaju prema javnom i zdravstvenom sektoru, odnedavno je intenzivnije prisutna na hrvatskom tržištu.

Osim Hrvatske, BFF posluje i u Italiji, Češkoj, Francuskoj, Grčkoj, Poljskoj, Portugalu, Slovačkoj i Španjolskoj, a aktivan je i u Njemačkoj, Nizozemskoj i Irskoj.

- Bolnicama omogućavamo financiranje investicija, posebno usmjerenih na zamjenu i kupnju nove medicinske opreme. U Hrvatskoj, kao i u Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj i Grčkoj, možemo pomoći bolnicama uglavnom kupnjom potraživanja od njihovih dobavljača i otvaranjem mogućnosti dogovora o planu otplate kako bi sustav dobio veću likvidnost - pojasnio je Michele Antognoli, potpredsjednik za međunarodna tržišta BFF Banking Grupe.

Prema njegovim riječima, najveća prednost faktoring proizvoda u odnosu na bankovne kredite je u tome što klijent ne stvara novi dug, nego, zapravo, koristi svoju imovinu za stvaranje likvidnosti.

- Prodaja potraživanja BFF Banking Grupe omogućuje potpuno prestanak priznavanja u bilanci klijenta i poboljšava novčani tok. Bezregresni faktoring, koji je naš vodeći proizvod, značajno poboljšava financijske omjere tvrtki, otvarajući kreditni potencijal potreban za velika ulaganja - pojasnio je Antognoli.

Prema prvim rezultatima istraživanja BFF Banking Grupe, na temu "Financiranje zdravstvenog sustava i kvaliteta usluga za pacijente za 2020. godinu", zaduženost bolnica u javnom vlasništvu predstavlja velik problem u nekoliko europskih zemalja, a tek ostaje vidjeti što će iza sebe ostaviti pandemija.

- Osigurano je dodatno financiranje kako bi se zajamčilo pružanje odgovarajuće skrbi svim pacijentima i kako bi se spriječilo širenje zaraze. Međutim, dodatno financiranje u ovoj godini, koje će vjerojatno biti produženo i na iduću, neće riješiti neke strukturne probleme - smatra Michele Antognoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:34