NOVI ADRIATIC

Krovni bazeni, shopping promenada, plaža... Pogledajte kako će izgledati velika investicija na jugu Hrvatske

Atrakcija novog "Adriatica" bit će spektakularan "infinity" krovni bazen sa sunčalištem i sadržajima te ekskluzivni "rooftop" bar s posebnom gourme ponudom
 Hoteli Maestral

Dubrovačka tvrtka "Hoteli Maestral" dobila je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju hotela "Adriatic", a stigao je i odgovor na upit što planiraju s nekretninom u Uvali Lapad i koliko će biti visok budući objekt.

Kako su kazali za Slobodnu Dalmaciju, počinju "snažan investicijski ciklus koji će trajati slijedećih nekoliko godina" te planiraju "značajna ulaganja u svoje hotele kako bi postali luksuzni lanac objekata najviše kategorije".

- Hotel "Adriatic" prva je najavljena investicija naše grupacije koja će hotel sa sadašnje dvije zvjezdice pretvoriti u elegantan turistički objekt sa četiri zvjezdice, istovjetnog kapaciteta od 140 luksuznih smještajnih jedinica s prekrasnim pogledom na more i grebene ili na park šumu Petka s autohtonom mediteranskom vegetacijom.

image

Hoteli Maestral

Hoteli Maestral

Osim toga, na pet etaža, visine do 21,99 metara, planira se i moderan restoran s prostranom taracom i s vrhunskim "gourmet" doživljajem, "shopping" promenada, plaža i brojni popratni sadržaji. Hotel će imati i vlastitu garažu.

Atrakcija novog "Adriatica" bit će spektakularan "infinity" krovni bazen sa sunčalištem i sadržajima te ekskluzivni "rooftop" bar s posebnom gourme ponudom s kojeg će se pružati veličanstven pogled na jadransko plavetnilo i Elafitsko otočje - navode iz Maestrala.

U hotelu će raditi sedamdesetak djelatnika, a objekt će biti otvoren cijelu godinu. Iz "Hotela Maestral" najavljuju kako počinju i adaptaciju hotela "Uvala", kategorije četiri zvjezdice i kapaciteta 51 smještajne jedinice, a planirana je obnova interijera, soba, wellness i spa centra, te svih ostalih sadržaja hotela.

image
Hoteli Maestral

Ukupno ulaganje u novo ruho dvaju hotela vrijedno je 150 milijuna kuna.

- Rekonstrukcijom "Adriatica", te ulaganjem u kvalitetu usluga i servisa, podižemo ljestvicu kvalitete dubrovačke turističke ponude s još jednim luksuznim hotelom koji će izravno doprinijeti gospodarskom rastu cijele destinacije kao i hotelske grupacije "Maestral" - ističe Joško Prkačin, predsjednik Uprave tvrtke.

Za rekonstrukciju "Adriatica" ishodovana je građevinska dozvola, a nakon pravomoćnosti tog dokumenta će se detaljno planirati investicija. Početak radova očekuje se u jesen ove godine, nakon okončanja turističke sezone, a prvi gosti u obnovljenom smještajnom objektu očekuju se krajem 2023. godine.

image
Hoteli Maestral

Nakon rekonstrukcije hotela "Adriatic" i adaptacije "Uvale", investicijski ciklus hotelske grupacije "Maestral" planira se nastaviti rekonstrukcijom wellness hotela "Vis", za kojeg je u tijeku postupak ishođenja potrebnih dozvola i podizanje kategorije sa sadašnje tri na pet zvjezdica.

image
Hoteli Maestral
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:47