'Re-kreiraj posao i život'

Kako omogućiti bolju usklađenost posla i obiteljskog života?

Pod medijskim pokroviteljstvom Jutarnjeg projekt će biti predstavljen na konferenciji 17. srpnja
Josip Aladrović
 Ronald Goršić / CROPIX

Podizanje razine svijesti o problemima s kojima se susreću mladi prilikom zapošljavanja i podizanja obitelji te razvoj fleksibilnijih radnih rješenja kojima će se omogućiti bolja usklađenost obiteljskog i poslovnog života, glavne su teme projekta “Re-kreiraj posao i život za muškarce i žene”, koji će u petak 17. srpnja u 10.30 sati biti predstavljen široj javnosti na istoimenoj online konferenciji.

Raspodjela uloga

U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatske zajednice županija i Spona Code, te pod medijskim pokroviteljstvom Jutarnjeg lista, konferencija će okupiti velik broj stručnjaka iz javnog, političkog i gospodarskog života.

Svrha projekta vrijednog 324.518 eura, sufinanciranog sredstvima EU kroz Program o pravima, jednakosti i građanstvu, je upravo rješavanje problema neravnopravne raspodjele uloga i odgovornosti unutar obitelji. Putem projekta koji će se provoditi od 1. lipnja 2020. do 31. svibnja 2022. želi se poboljšati informiranost zaposlenih majki i očeva o svim dostupnim mogućnostima roditeljskog dopusta, kao i potporama te im približiti prednosti fleksibilnih radnih aranžmana.

Panel-rasprava

Sudionike konferencije pozdravit će ministar rada Josip Aladrović te potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, a projekt će predstaviti predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk te direktorica Spone Diana Kobas Dešković.

Program će biti zaokružen panel-raspravom “Zaposleni roditelji - kako ih učinkovito podržati?”, na kojoj će sudjelovati glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Ivan Skender, direktorica CSR-a i internih komunikacija PBZ-a Marina Mesarić Radojčin, prof. dr. sc. Željka Kamenov s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima iz Ine Vladimira Senčar Perkov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 10:22