ROK JE PRED VRATIMA

Je li na pomolu obrat oko korištenja novca iz EU za obnovu od potresa u Zagrebu i Petrinji?

Plenković je nedavno objavio kako je utrošeno 100 posto novca iz Fonda. Ali nije...

Zagrebačke zgrade koje su u procesu obnove od potresa

 Darko Tomas/Cropix

Iako je premijer Andrej Plenković nedavno objavio kako je Hrvatska iskoristila cjelokupnih milijardu eura koliko joj je dodijeljeno iz Fonda solidarnosti EU za obnovu od potresa u Zagrebu i Petrinji, prema jutros objavljenom nalazu Državne revizije do kraja travnja ove godine utrošeno je 65,7 posto od spomenutog iznosa ili 658 milijuna eura. Rok za utrošiti dodijeljeni novac iz Fonda solidarnosti, podsjetimo, je kraj lipnja ove godine.

- Ostavljamo otvorenom mogućnost da će do kraja lipnja Hrvatska utrošiti svih milijardi eura iz Fonda solidarnosti, no isto tako smo u izvješću o provedenoj reviziji o izvršenju Državnog proračuna za 2022. upozorili kako podatak da je utrošeno 67,5 posto raspoloživog novca predstavlja rizik za državni proračun u idućem razdoblju - poručeno nam je iz Državne revizije na pitanje je li točna najava premijera da će u roku biti iskorišten sav novac iz Fonda solidarnosti.

Ne samo zbog spomenutog rizika u pogledu Fonda solidarnosti, Državna revizija dala je uvjetno mišljenje na Godišnji izvještaj o izvršenju državnog proračuna za 2022.. Sporni su, među ostalim, i vođenje evidencije o premijama na obveznice i tečajnim razlikama od strane Ministarstva financija.

image

Zagrebačke zgrade koje su u procesu obnove od potresa

Darko Tomas/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:05