Situacija u Varteksu

Isplaćena polovica plaće, a radnici koji nemaju posla koriste godišnji odmor

Prodaja neaktivnih nekretnina izlaz je iz teške situacije i ‘kad se ona realizira, moći će se nastaviti održivo poslovati‘, tvrdi Babić
Tomislav Babić i Zoran Milanović
 Tomislav Kristo/Cropix

Uprava Varteksa u utorak je održala sastanak s radnicima na kojem je obavijestila zaposlenike da je osigurala sredstva za isplatu polovice vrijednosti mase plaća, koja je potom uplaćena u četvrtak.

Plaće radnicima kasnile su zbog problema likvidnošću, istaknuto je u priopćenju Vartesa koje je objavljeno na stranicama Zagrebačke burze, a potpisao ga je Tomislav Babić, predsjednik Uprave.

Naglašeno je da je sada u fokusu očuvanje radnih mjesta.

- Svi radnici koji sada praktički neće imati posla zbog narudžbi koje su na čekanju, koristit će godišnji odmor - na taj način čuvamo plaću i radno mjesto, a ne generiramo troškove pogona i režija koje ne koristimo. Ponosni smo da smo jedna od rijetkih kompanija u branši koje nisu otpuštale radnike. Dok su mnoge druge kompanije zatvorile proizvodnju, mi smo čak uspjeli proširiti maloprodajnu mrežu i otvoriti tržište u Sloveniji - ustvrdio je Babić.

Prema njegovim riječima, Uprava ulaže maksimalne napore kako bi prevladala i ovaj izazov.

- Dugoročna perspektiva Varteksa nije dovedena u pitanje, ali je za njezinu realizaciju, nužna prodaja dijela neaktivnih nekretnina, na čemu intenzivno radimo i na korak smo do zaključenja prvog kupoprodajnog ugovora - istaknuo je Babić.

Prodaja neaktivnih nekretnina, zaključio je, izlaz je iz teške situacije i "kada se ona realizira, moći će se nastaviti održivo i stabilno poslovati te se posvetiti daljnjem razvoju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:36