ISTRAŽIVANJE OTKRILO

‘Infinum‘ u kategoriji velikih tvrtki, ‘Q agency‘ srednjih i ‘The Productive Company‘ malih - najbolji su poslodavci u 2022.

Nagrađeni su poslodavci koji su ostvarili najviše ocjene u ‘Istraživanju zadovoljstva zaposlenika‘

Infinum

Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

Dodjela nagrada ‘Najbolji poslodavac‘ održana je u sklopu konferencije udruge U4HR i tjednika Lider: "5D ORGANIZACIJA: Održiva tvrtka, HR i zaposlenici u ESG okruženju". Nagrađeni su poslodavci koji su ostvarili najviše ocjene u "Istraživanju zadovoljstva zaposlenika", priopćeno je u četvrtak iz portala MojPosao.

Ove godine u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo je 67 tvrtki, a svoje odgovore je ponudilo 6.700 zaposlenika (od preko 8.500 zaposlenih u tvrtkama sudionicama).

Riječ je o anonimnom istraživanju čiji su sudionici tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojega MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

Najbolji poslodavci u 2022. u kategoriji velikih tvrtki su Infinum, potom Rimac Technology, dok je treća Zubak Grupa.

U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su Q agency, druga je Ars Futura, a treći Porsche Digital Croatia, dok su najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki The Productive Company, Kodilion i Netgen.

Također, sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Kodilion.

Gledano po industrijama, u djelatnosti Informacijskih tehnologija najbolji rezultat ostvarila je tvrtka Q agency, u proizvodnji Rimac Technology, dok je u djelatnosti trgovine najbolji rezultat ostvarila tvrtka Logista.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,35 (od mogućih četiri).

Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama "Radni uvjeti" i "Izazovnost radnih zadataka", dok su najlošije ocijenjene kategorije "Uključenost u donošenje odluka" i "Organizacija rada".

Od ove godine pitanja obuhvaćaju i kategoriju Podrška nadređenog i dok je za očekivati da će ispitanici biti najkritičniji upravo prema nadređenom, to ipak nije slučaj.

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 45 posto zaposlenika, dok 53 posto djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega dva posto zaposlenika. U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 84 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:48