NOVA VALUTA

I HPB-a se prebacio na euro: Klijentima dostupne sve funkcionalnosti na digitalnim kanalima, poslovnice rade, mirovine idu danas...

U tijeku je prilagodba bankomata, a od jučer na njima je moguće podići isključivo eure

a a

 /Hpb

Hrvatska poštanska banka vikend je iskoristila za proveđenje završnih prilagodbi sustava na euro, te su klijentima HPB-a u ovom trenutku već dostupne sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima.

Poslovnice rade redovno, a isplata mirovina je danas, 2. siječnja 2023.

Hrvatska poštanska banka je u potpunosti realizirala sve aktivnosti prelaska na novu valutu euro čime je uspješno završen ovaj kompleksan i zahtjevan proces, navodi se u priopćenju iz banke. Konverzija kuna u eure je uspješno završena.

Iz banke javljaju da poslovnice HPB-a rade po redovnom radnom vremenu, a isplata mirovina je, iznimno, zbog prilagodbe na euro, omogućena danas 2. siječnja 2023. Od veljače se redovna mirovinska primanja nastavljaju isplaćivati prvog dana u mjesecu.

U tijeku je prilagodba bankomata, napominje se u priopćenju, a od 1. siječnja 2023. na njima je moguće podići isključivo eure. Od 15. siječnja 2023. cijela mreža HPB bankomata bit će prilagođena na euro, a do tog datuma omogućeno je podizanje gotovine debitnim karticama fizičkih osoba na svim bankomatima u RH bez naknade. Radi lakšeg snalaženja, na www.hpb.hr objavljena je interaktivna karta dostupnih bankomata u Hrvatskoj.

HPB će tijekom 2023. za sve potrošače mijenjati gotov novac kune za gotov novac eura uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i bez naknade, neovisno o količini novčanica i kovanica koje se mijenjaju. U slučaju potrebe zamjenevećih iznosa gotovine, je najava i dogovor u Banci. Svojim klijentima Banka će tijekom 2023. omogućiti i zamjenu gotovog novca kune u euro polaganjem na račun uz primjenu fiksnog tečaja konverzije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:04