RIZICI I PRILIKE

Hrvatsko-slovenski forum o tržištima kapitala okupit će u Zagrebu čelne ljude financijskog sektora

Zagreb, 090424.
Hotel Westin.
Konferencija Dan hrvatskih financijskih institucija - Odrzivo financiranje i razvoj gospodarstva, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Na fotografiji: Marko Primorac, Boris Vujcic.

 Damjan Tadic/Cropix

Konferencija "Tržišta kapitala 2024.: Budućnost štednje i ulaganja" okupit će 9. listopada u Zagrebu vodeće stručnjake i čelne ljude financijskog sektora iz Hrvatske i Slovenije. Cilj ovog hrvatsko-slovenskog foruma u organizaciji Jutarnjeg lista i slovenskog Dela jest raspraviti o budućnosti te rizicima i prilikama za tržišta kapitala u regiji, ali i u globalnom okruženju.

Uvodne govore na konferenciji održat će ministar financija Marko Primorac, slovenski ministar financija Klemen Boštjančič i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

Rizike i prilike za tržišta kapitala u svijetu nakon globalizacije predstavit će Erik Fossing Nielsen, glavni savjetnik za ekonomiju u grupi UniCredit. Uvodnu prezentaciju u drugi panel, na temu "Održivost i odgovorno investiranje", održat će Andrej Petek, član Uprave Triglava Skladi.

Dvije panel-rasprave - "Važnost razvoja štednih proizvoda i poticaja za pojedince i nacionalno gospodarstvo" te "Financiranje tvrtki s pristupom tržištima privatnog i rizičnog kapitala" - okupit će vodeće ljude iz financijske industrije. Oni će na dva panela raspravljati o tome kako Hrvatska i Slovenija mogu iskoristiti razvoj financijskog sustava i tržišta kapitala za bolje gospodarstvo i društvo. Panelisti će razmijeniti i ideje o tome gledamo li na štedne proizvode previše konzervativno i time kočimo tokove kapitala koji bi mogli potaknuti gospodarski rast i održivi razvoj te kako okruženje učiniti povoljnijim za rizična ulaganja. U tom kontekstu svakako je i pitanje treba li mijenjati regulativu.

Dan nakon konferencije u Jutarnjem listu, u suradnji s partnerima, izlazi poseban prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 15:25