POTVRDILO ISTRAŽIVANJE

Hrvatska u Austriji najtraženija inozemna destinacija za odmore: ‘Prvi veći priljev gostiju očekujemo za Uskrs‘

Važan aspekt za Austrijance prilikom rezervacija putovanja je sigurnost odredišta

Rovinj

 Dusko Marusic/Cropix

Hrvatska je prema tržišnim analizama austrijskih organizatora putovanja najtraženija inozemna destinacija za odmore Austrijanaca, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na temelju istraživanja organizatora putovanja Gruber Reisen među 1200 klijenata i kupaca.

"Austrija je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam, čemu u prilog ide i podatak iz istraživanja da čak 95 posto Austrijanaca želi odmor provesti unutar Europe. Optimizam nude i drugi pokazatelji poput onih da svaka druga osoba u Austriji želi putovati više nego prošle godine, otkrivati nove destinacije, kulturnu i eno-gastronomsku i ponudu aktivnog turizma", poručio je direktor HTZ -ova predstavništva u Austriji Branimir Tončinić.

Važan aspekt za Austrijance prilikom rezervacija putovanja je sigurnost odredišta, a istraživanje je pokazalo i da je 53 posto ispitanih već bukiralo putovanje u ovoj godini, njih oko 65 posto želi kupališni odmor, sunce i more, a sve ih više zanimaju i posjeti gradovima.

I organizator putovanja Ruefa Reisen GmbH proveo je istraživanje sa 1500 ispitanika, po kojima je Hrvatska također vrlo visoko, na drugom mjestu najtraženijih destinacija u Austriji, iza Italije, a ispred Njemačke, Grčke i Španjolske.

"Rezultati ovih istraživanja i informacije partnera s ostalih važnih tržišta kao što su Njemačka, Slovenija, Poljska ili Češka, potvrđuju da je interes za putovanjima u Hrvatsku vrlo izražen. Prvi veći priljev inozemnih gostiju očekujemo za Uskrs, posebice s teritorijalno bližih tržišta kojima su hrvatske destinacije lako dostupne i cestovnim pravcima", komentirao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:34