NAGRADA UČENICIMA

HEP i Hrvatska trebaju mlade koji ‘Imaju žicu!‘

HEP je u stalnoj potrazi za novim kvalitetnim radnicima, posebno mladima koji mogu donijeti nova znanja i inovativnost
 Damir Krajac/Cropix

U Varaždinu održan središnji događaj dodjele HEP-ove nagrade učenicima za školsku godinu 2020./2021. Nagradu učenicima IMAM ŽICU! Hrvatska elektroprivreda od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za područja matematike, fizike i elektrotehnike. Do sada je podijeljeno ukupno 859 nagrada.

Za školsku godinu 2020./2021. HEP je dodijelio 40 novčanih nagrada u iznosu od 3.000 kuna. Dobitnici su učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike, fizike i izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te prvoplasirani učenici na natjecanju srednjih strukovnih škola u disciplini Električne instalacije.

Uvažavajući postojeće epidemiološke mjere i preporuke, ni ove godine, drugi put u četvrt stoljeća dugoj povijesti nagrade, nije održana uobičajena javna svečana dodjela za dobitnike iz čitave Hrvatske, već su učenici tijekom ovoga mjeseca pojedinačno u sjedištu HEP-a u Zagrebu preuzimali svoje nagrade. Stoga je središnji događaj dodjele HEP-ove nagrade učenicima IMAM ŽICU! za školsku godinu 2020./2021., s manjim brojem sudionika održan u Varaždinu, koji je izabran za mjesto održavanja svečanosti jer nakon zagrebačkih škola, najviše dobitnika, njih pet, dolazi iz Varaždinske županije.

HEP je u stalnoj potrazi za novim kvalitetnim radnicima, posebno mladima koji mogu donijeti nova znanja i inovativnost i time pomoći stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku zaposliti se, ostati u Hrvatskoj i uključiti se u razvoj hrvatskog gospodarstva.

HEP-ova nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. HEP je tvrtka koja primarno ovisi o znanjima i vještinama iz područja tehničkih i prirodoslovnih znanosti. Još prije dva-tri desetljeća bio je primjetan pad popularnosti tih predmeta kod učenika, te je HEP stoga odlučio ustanovljenjem nagrade učenicima na simboličan način skrenuti pozornost na taj problem te one najtalentiranije i najvrjednije učenike dodatno potaknuti na napredak u tim područjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:55