ZNAČAJAN KORAK

Granolio je potvrdio lidersku poziciju u mlinarskoj industriji: Dobili su dozvolu AZTN-a za preuzimanje mlinarskog poslovanja Žita Osijek

Ovaj korak osnažuje poziciju Hrvatske na međunarodnom tržištu mlinarskih proizvoda

Ilustrativna fotografija

 Vlado Kos/Cropix

Društvo Granolio je danas uspješno okončalo postupak pred Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja povodom zahtjeva za provođenje koncentracije, a temeljem Okvirnog ugovora o prijenosu mlinarskog poslovanja, sklopljenog između društva Granolio kao stjecatelja i društva Žito Osijek, priopćili su iz kompanije.

Ugovor o preuzimanju mlinarskog poslovanja između ova dva društva zaključen je 22. ožujka 2024. godine, a od današnjeg dana počeo je proizvoditi pravne učinke.

Ovom koncentracijom Granolio je potvrdio svoju lidersku poziciju u mlinarskoj industriji, s gotovo 200.000 tona samljevene pšenice godišnje.

Ova koncentracija je od iznimne važnosti za razvoj kako mlinarske industrije tako i ratarstva u Hrvatskoj.

Kroz konsolidaciju mlinarskog poslovanja, Granolio će dodatno unaprijediti efikasnost i konkurentnost domaće proizvodnje. Povećani kapacitet i optimizacija resursa omogućit će veću proizvodnju i kvalitetu mlinarskih proizvoda, čime će se potaknuti gospodarski rast i otvoriti nova radna mjesta u sektoru.

Također, ovaj korak osnažuje poziciju Hrvatske na međunarodnom tržištu mlinarskih proizvoda, doprinosi stabilnosti opskrbe te osigurava dugoročnu održivost poljoprivrednog sektora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 14:56