Stanari nezadovoljni

Časne sestre u Lapadu grade 16 apartmana

Na mjestu bivšeg franjevačkog samostana sv. Josipa u Lapadu uskoro bi trebala niknuti poslovno stambena zgrada
 Dubrovački vjesnik

Na mjestu bivšeg franjevačkog samostana sv. Josipa u dubrovačkom Lapadu uskoro bi trebala niknuti poslovno stambena zgrada. Budući da se na tom potezu ulica Kardinala Stepinca pretvorila u ogromno gradilište, nikoga ne bi iznenadila gradnja još jedne višekatnice, no ova je specifična zato što su u ulozi invesitora - časne sestre.

Ostali bez bogoslužja

- Znamo da je postojeća zgrada u derutnom stanju i da joj je prijeko potrebna obnova, ali zar mora izgledati ovako? Zar nije mogla ostati u istom stilu gradnje kakva je sada. Jednostavno se ne uklapa u okoliš! Osim toga mi stanovnici tog dijela ostat ćemo bez mise koja se svake nedjelje održavala u maloj kapelici u prizemlju zgrade. Postali smo mala vjerska zajednica i ne možemo ni zamisliti da ćemo ostati bez nedjeljnog bogoslužja. – ispričali su Dubrovačkom vjesniku stanovnici Lapada koji su dosta emotivno doživjeli najavu gradnje.

Budući da sada u kući žive samo dvije časne sestre, kako su nam rekli, čudno im je da se gradi zdanje koje više podsjeća na mali butique hotel, a budući je prema projektu uz svaku sobu predviđena i banja, po Lapadu je krenula priča kako će nakon renoviranja zgrada bivšeg franjevačkog samostana biti namijenjena za iznajmljivanje turistima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:09