VRIJEDNO PRIZNANJE

Business Insider proglasio Bellabeatov Leaf Urban najboljim pametnim nakitom na svijetu

Startup hrvatskog matematičara Sandra Mura i slovenske umjetnice Urške Sršen, koji je postao podružnica Five River Groupe, posljednje tri godine ponovo se probija na tržištu i polako opet niže uspjehe

Sandro Mur i Urška Sršen

 Marko Miscevic/Cropix

Bellabeatov pametan nakit Leaf Urban i Leaf Chakra dobili su superlative u testu pametnog nakita koji je proveo Business Insider.

Testirajući pametan nakit dostupan na tržištu Business Insider ocijenio je da je Bellabeatova Leaf Urban privjesak najbolji pametni nakit na svijetu. S druge strane, tvrtkinu Leaf Chakru proglasio je najboljom pametnom narukvicom na svijetu.

Bellabeat je jedan od prvih hrvatskih startupa i svojevremeno jedan od najuspješnijih. Osnovali su ga hrvatski matematičar Sandro Mur i slovenska umjetnica Urška Sršen. Posljednjih godina o Bellabeatu se pisalo mahom u kontekstu smanjivanja broja zaposlenika i problema s poslovanjem. No, onda je prije tri godine dobio novu investiciju, od čak 14 milijuna dolara, počeo privlačiti nove kadrove i sad je dobio prvu veliku potvrdu svog napretka na razvoju proizvoda.

image
bellabeat.com/screenshot

U Bellabeatu navode da je Leaf Urban savršeni spoj tehnologije i modernog dizajna te da su pokazali da pametan nakit ne mora biti niti ružan, niti super muški oblikovan, kako bi bio visokotehnološki koristan.

"Taj komad pametnog nakita u obliku lista pretvara fitness tracker u umjetničko djelo. Može se nositi kao narukvica, ogrlica ili broš, ne ometa korisnicu dodatnim ekranom, baterija mu traje do 6 mjeseci i uz to može pratiti vašu aktivnost, razinu stresa, hidriranje, menstrualni ciklus, meditacije i spavanje. Bežično se povezuje s mobilnom aplikacijom", navode u Bellabeatu.

Hrvatski startup razvio je algoritam, koji može predvidjeti i vašu otpornost na stres bilo kojeg dana. Tvrde da ako kažete da niste dobro spavali, da niste vježbali i da ste zaostali u vježbama meditacije – sam algoritam će predvidjeti da ćete toga dana možda biti podložniji stresu.

image

Bellabeat Leaf Urban

Na njega se veže mobilna aplikacija, koja pak omogućuje pristup novim i ekskluzivnim audio i video sadržajima. Izbor je od savjeta vezanih uz teme ženskog zdravlja i ljepote do prikaza vježbi joge, pilatesa ili fitnessa. Bellabeat taj sadržaj razvija u suradnji s vrhunskim wellness instruktorima. Tvrtka je, inače, poznata po korištenu Influencer marketinga.

Preklani je Bellabeat odlučio da će napraviti najveći svjetski wellness klub za žene. Tvrtka, koja malo istupa u medijima s financijskim i drugim poslovnim pokazateljima, objavila je na Wikipediji da je lani imala 87 zaposlenika, kao i da je postala dio tvrtke Five River Group.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:10