Araru novi mandat na čelu Plinacra

Bez promjena na čelu državnog operatera plinskog transportnog sustava

Prijedlog o produljenju mandata Ivice Arara na čelu Plinacra usuglašen je na sjednici Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) 27.siječnja, čeka se da Vlada potvrdi odluku CERP-a
Ivica Arar
 
 Damir Krajac/Cropix

Ivica Arar ostaje na čelu državnog operatera plinskog transportnog sustava Plinacra, a Ilijana Krešić Raič u Nadzornom odboru te tvrtke. To su prijedlozi državnih institucija zaduženih za upravljanje Plinacrom koji su, kako neslužbeno doznajemo u državnoj administraciji, upućeni Skupštini društva na usvajanje.

Budući da Skupštinu Plinacra predstavlja predstavnik Vlade, spomenuta imenovanja zapravo su upućena Vladi. U svakom slučaju, ako Skupština Plinacra, odnosno Vlada, potvrdi spomenute prijedloge, Araru će početi teći drugi mandat na čelu Plinacra. Prvi mu ističe ovih dana nakon što je za predsjednika Uprave imenovan u siječnju 2017.. Ilijana Krešić Raič u Nadzornome odboru Plinacra zastupa interese države. Prijedloge oba imenovanja usvojilo je Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju, predvođeno ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, na sjednici 27.siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 22:07