nova linija

Belje predstavilo brend mliječnih proizvoda ‘Kravica Kraljica‘

Belje je jedina velika mljekara u Hrvatskoj, koja uz proizvodne kapacitete, ima i farme mliječnih krava
 Belje

'Kravica Kraljica' novi je brend Belja kojim je ova kompanija iz sustava Fortenova grupe predstavila svoju novu liniju mlijeka i mliječnih proizvoda, a što je samo nadogradnja na zadnju akviziciju Belja s kraja prošle godine, kada su preuzeli proizvodnju mlijeka u Osijeku, nakon odlaska njemačkog Megglea, čime je nastavljena 70-godišnja tradicija proizvodnje domaćih mliječnih proizvoda u Osijeku. Iz Belja ističu kako je ''više od 7.500 kravica s domaćih farmi bile podloga za razvoj novog brenda čiji naziv i šarmantni vizual Kravice Kraljice predstavljaju visokokvalitetno domaće mlijeko.''

Belje je, inače, jedina velika mljekara u Hrvatskoj, koja uz proizvodne kapacitete, ima i farme mliječnih krava. Uz svoje vlastito mlijeko, koje daje 4.000 krava na farmama Belja i 2.000 krava na farmama Vupika, Belje otkupljuje mlijeko kooperanata s područja svih pet slavonskih županija.

image
Belje

''Mlijeko s naših farmi te s farmi kooperanata baza je svih novih proizvoda koji se na tržište plasiraju u različitim pakiranjima: svježe i trajno mlijeko, svježi sir s vrhnjem, klasični i grčki jogurt i vrhnje. S novim brendom je Belje napravilo i ekološki iskorak jer je trajno mlijeko „Kravica Kraljica“ jedino mlijeko u Hrvatskoj koje se pakira u ambalaži koja je načinjena od 82 posto materijala na biljnoj bazi (karton i plastika na bazi šećerne trske), čime je ugljični otisak tog pakiranja smanjen za 18 posto,'' istaknuli su iz Belja, čiji je predsjednik Uprave Andrej Dean istaknuo kako godišnje s partnerima i kooperantima proizvedu 58 milijuna litara mlijeka, što je prema njegovim riječima 14 posto ukupne količine kravljeg mlijeka proizvedenog u Hrvatskoj.

''Stoga nam je jako važno da potrošači znaju da se radi o hrvatskom mlijeku, jer im mi jamčimo sljedivost cjelokupne proizvodnje, od farme do finalnog proizvoda na polici. Kontinuirano radimo na razvoju proizvoda pa ćemo do kraja godine na tržište izaći s brojnim novitetima, a zajedno s razvojem linije mliječnih proizvoda Kravica Kraljica, razvijat ćemo i kooperantske odnose i kvalitetu domaćeg mlijeka,” istaknuo je Dean, naglasivši da je preuzimanje proizvodnog pogona osječke mljekare bila prva investicija Fortenova grupe, kojom je osiguran nastavak proizvodnje i radna mjesta za 88 zaposlenih te sigurnost proizvodnje za 249 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:32