Battle of Minds

BAT traži mlade, kreativne poduzetnike: rješenje za održivu budućnost najboljima će donijeti vrijedne nagrade

Nakon formiranja timova, natjecatelji trebaju izabrati jednu od četiri teme koje su tehnologija, ekologija, energetika i inkluzivnost

Milan Bjelanović, Adria Cluster HR Manager.

 Promo/

Mladi koji su razvili poduzetnička rješenja za kreiranje održive budućnosti, mogu i ove godine sudjelovati na globalnom programu BAT-a Battle of Minds, za koji su prijave otvorene do 30. lipnja. Natjecanje je pokrenuto kako bi se studentima i onima koji su diplomirali u posljednjih pet godina pružila prilika za poticanje pozitivnih promjena. Ali i osvajanje vrijednih nagrada - najbolji na lokalnoj razini moći će izabrati između novčane nagrade i stručne prakse u BAT-u, dok će pobjednici na globalnom nivou dobiti čak 50 tisuća funti. Ovo natjecanje provodi se jednom godišnje, a u Hrvatskoj i još 30 drugih zemalja iz cijelog svijeta. Timovi se sastoje od najmanje dva i najviše četiri člana, a natjecatelji trebaju predstaviti inovativne ideje za rješavanje okolišnog, društvenog i upravljačkog, odnosno ESG izazova.

Nakon formiranja timova, natjecatelji trebaju izabrati jednu od četiri teme koje su tehnologija, ekologija, energetika i inkluzivnost. Tehnološki izazov podrazumijeva upotrebu najnovijih tehnologija, kao što su umjetna inteligencija te proširena i virtualna stvarnost, u svrhe kreiranja održivijeg svijeta. Natjecatelji koji odaberu ekološki zadatak trebaju osmisliti što bi napravili kako bi smanjili emisije ugljičnog dioksida. Sudionici zainteresirani za obnovljive energije mogu kreirati inovaciju koja bi naš planet učinila "zelenijim", a posljednji izazov odnosi se na pronalaženje rješenja za kreiranje inkluzivne kulture na radnom mjestu kroz primjenu tehnologija i inovacija.

- U BAT-u iznimno puno pažnje posvećujemo pronalasku motiviranih talenata, a kroz kontinuirani razvoju karijere nudimo izazove za pojedince različitih interesa. Projektima poput ovoga želimo nagraditi kreativce s inovativnim idejama koji nam mogu pomoći u transformaciji poslovanja i našem cilju izgradnje Boljeg sutra - poručio je Milan Bjelanović, Adria Cluster HR Manager.

Iz BAT-a pojašnjavaju i od čega se rješenje treba sastojati. Svaki tim u kratkom uvodu treba pojasniti koji su izazov odabrali i zašto te koja je njihova ideja ili proizvod. Važan segment prezentacije je i usklađenost proizvoda s tržištem, odnosno treba pokazati postoje li informacije koje ukazuju na realnu potrebu predloženog rješenja. Potrebno je navesti tko je potencijalna konkurencija ili kako će se industrija koju su odabrali razvijati u budućnosti te istaknuti na koji način rješenje doprinosi unaprjeđenju ESG utjecaja. Takvo poslovno rješenje mora imati i segment o načinu financiranja.

Ideje ocjenjuju lokalni timovi među kojima su menadžeri kompanije BAT. Pri ocjenjivanju, usredotočit će se na kvalitetu predložene ideje, prezentacije, ali i liderske vještine natjecatelja. U slučaju da se rješenje pokaže kao uspješno, tim nastavlja natjecanje na regionalnom nivou gdje predstavlja svoju zemlju.

Svi zainteresirani mogu se registrirati na linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:44