Nepravilnosti

AZTN pokrenuo upravni postupak protiv Iločkih podruma

Iz Agencije najavljuju i da će odluku kojom okončavaju pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama
Vinograd Iločkih podruma
 Danijel Soldo / CROPIX

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u utorak je objavila da je protiv Iločkih podruma pokrenula upravni postupak radi utvrđivanja iskorištavanja značajne pregovaračke snage nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

AZTN će, kako se navodi u priopćenju objavljenom na AZTN-ovim mrežnim stranicama, u upravnom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa prerađivača grožđa Iločki podrumi s njegovim dobavljačima grožđa.

Iz Agencije ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, već je Agencija obvezna u postupku utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja Agencija će donijeti meritornu odluku, navodi se u objavi, uz napomenu kako zbog zaštite poslovnih tajni, AZTN ne može komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

Iz Agencije najavljuju i da će odluku kojom okončavaju pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. veljača 2023 06:04