Rast u svim područjima

Atlantic Grupa ostvarila još bolje prihode od prodaje nego lani kad je postavila rekord

U ožujku je počelo ulaganje više od 50 milijuna eura u gradnju nove Argetine tvornice u Knegincu
Emil Tedeschi
 Neja Markicevic/Cropix

Atlantic Grupa u prvoj polovici 2021. godine zabilježila je prihod od prodaje od 2,7 milijardi kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 9,7 posto te neto dobit od 217,5 milijuna kuna, a to je rast od 18 posto kad se isključe jednokratne stavke, stoji u jučer objavljenom izvješću Atlantic Grupe.

- Atlantic Grupa ostvarila je u prvom polugodištu 2021. rast u svim poslovnim i distribucijskim područjima, što je, u odnosu na isto razdoblje lani, posljedica bolje epidemiološke situacije na svim tržištima te popuštanja mjera za suzbijanje pandemije. Osobito smo ponosni na činjenicu da smo, unatoč svim izazovima, ostvarili organski rast prodaje od gotovo devet posto u odnosu na prvo polugodište 2019. godine u kojoj smo imali povijesno najviše prihode - istaknuo je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Među važnijim događajima u ovom polugodištu izdvojio je da su zabilježili novu najvišu cijenu dionice te isplatili povijesno najvišu dividendu.

- Svjesni smo da će i nadolazeće razdoblje biti epidemiološki izazovno, pri čemu naši prioriteti ostaju isti: zdravlje i sigurnost naših djelatnika, osiguranje nesmetanog nastavka proizvodnje i kontinuirana opskrba kupaca - zaključio je.

Najbolji rezultat među poslovnim područjima, kako je istaknuto, ostvarili su Pića, s rastom od 16,1 posto, Donat s rastom od 15,8 posto te Kava, pojedinačno najveća kategorija s udjelom od 20,5 posto u ukupnom prihodu.

Podsjetili su da je u ožujku počelo ulaganje više od 50 milijuna eura u gradnju nove Argetine tvornice u Knegincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:46