Veliki transfer

Aleksandar Raić prelazi u Pontis Technology: ‘Naći ćemo se na globalnoj karti tvrtki koje uspješno razvijaju najnaprednija AI rješenja’

Na ovu poziciju dolazi nakon što je zadnje četiri godine proveo na mjestu potpredsjednika za AI u Infobipu

Aleksandar Raić
 

 Marko Todorov/Cropix

Aleksandar Raić, jedan od najpriznatijih i najiskusnijih hrvatskih stručnjaka za razvoj i primjenu umjetne inteligencije, od danas je član Uprave za umjetnu inteligenciju, istraživanje i razvoj i partnerstva domaće brzorastuće IT tvrtke Pontis Technology. Dolaskom u Upravu Pontisa pridružit će se predsjednici Uprave (CEO) Nataši Zec i tehničkoj direktorici (CTO) Dijani Perić. Istovremeno preuzima i poziciju globalnog potpredsjednika za umjetnu inteligenciju u američkoj investicijskoj Bridgewest grupi, većinskim vlasnicima Pontisa.

Raić na ovu poziciju dolazi s mjesta potpredsjednika za AI domaćeg jednoroga Infobip, u kojem je proveo zadnje četiri godine. Poručuje da se Pontisu i Bridgewestu pridružuje s ambicijom da se stave na globalnu kartu tvrtki koje uspješno razvijaju najnaprednija IT rješenja na polju umjetne inteligencije s lokalnim stručnjacima i znanjem.

- Na temelju svog dosadašnjeg iskustva i sudjelovanja u razvoju globalnih usluga s umjetnom inteligencijom, vidim puno prostora i potencijala za kreiranje i korištenje najnovijih tehnologija istraživanja i razvoja umjetne inteligencije u Europi, Hrvatskoj i pa onda i u Pontisu - naglasio je Aleksandar Raić, diplomirani inženjer računalstva s preko 30 godina iskustva.

U velikim poslovnim sustavima kao što su Pliva, Barr, Teva, Croatia osiguranje i Infobip radio je na rukovodećim pozicijama vezanim uz razvoj i implementaciju IT rješenja.

Nataša Zec, osnivačica i predsjednica Uprave tvrtke Pontis Technology, ističe kako je Raić veliko pojačanje tvrtki u daljnjem rastu i razvoju na koji su fokusirani od samog početka poslovanja.

- Kroz razvijanje IT rješenja na području umjetne inteligencije Pontis će podržavati poslovanje i proizvodnju više od 30 tvrtki diljem svijeta iz sastava Bridgewest grupe iz najrazličitijih industrija kao što su farmaceutika, nekretnine ili software. Pored toga svakako planiramo ponuditi naše usluge i znanja iz umjetne inteligencije na tržištu i drugim zainteresiranim tvrtkama - izjavila je Nataša Zec.

Pontis Technology je zagrebačka tvrtka osnovana 2022. godine od strane američke investicijske grupacije Bridgewest i domaćih partnera. Osim tvrtke u Zagrebu, Pontis trenutno ima svoju podružnicu u Sarajevu. Portal MojPosao je proglasio Pontis Technology najboljim novim poslodavcem u Hrvatskoj. Cilj poslovanja Pontisa je stvoriti prepoznatljivog svjetskog pružatelja softverskih rješenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 10:53