Telekomunikacije

A1 Hrvatska u prvom tromjesečju prihod podigao za 1,5 posto, a operativnu dobit za 6,3 posto

Zahvaljujući pametnom investiranju imamo najveću optičku mrežu u Hrvatskoj, s 600.000 kućanstava - kaže čelnik A1 Hrvatska

Jiříji Dvorjančanský, predsjednik uprave A1 Hrvatska

 Darko Tomas/Cropix

A1 Hrvatska u prvom tromjesečju ove godine ostvario je rast prihoda od 1,5 posto na 107,5 milijuna eura ili 813,4 milijuna kuna. Operativnu dobit povećao jer za 6,3 posto na 38 milijuna eura ili 287,6 milijuna kuna, dok je investicije u izgradnju optičke i 5G mobilne mreže podigao za 27 posto na 19,6 milijuna eura ili 148,3 milijuna kuna.

Jiříji Dvorjančanský, predsjednik uprave A1 Hrvatska kaže da bilježe nastavak trenda dobrih poslovnih pokazatelja koji su rezultat prilagodbe na promijenjene tržišne uvjete i pravovremenog odgovora na potrebe korisnika.

- Nastavak trenda dobrih poslovnih pokazatelja rezultat su prilagodbe na promijenjene tržišne uvjete i pravovremenog odgovora na potrebe korisnika, a uslijed nepovoljnih ekonomskih uvjeta ulažemo i štedimo još efikasnije - kaže Dvorjančanský.

Dodaje da je broj kućanstava koja koriste fiksne usluge A1 Hrvatska narastao za 4,3 posto. U porastu je i broj korisnika brzog interneta, kojih je 8,4 posto više, i TV usluga kojih je više za 0,4 posto. Broj korisnika fiksne telefonije manji je 0,7 posto, kao prosječan prihod po kućanstvu, koji je manji za 1,7 posto na 31,2 eura.

A1 Hrvatska navodi da je u prvom tromjesečju povećao broj mobilnih pretplatnika za 6,5 posto i zbog toga povećao bazu mobilnih korisnika za dva posto. Prosječan prihod po korisniku u mobilnom segmentu mu je porastao za 0,2 posto na 9,9 eura.

- Zahvaljujući pametnom investiranju imamo najveću širokopojasnu fiksnu mrežu temeljenu na optičkom pristupu, s kojom obuhvaćamo 600.000 kućanstava u Hrvatskoj. Ambicija nam je u iduće dvije godine dosegnuti ukupno 800.000 kućanstva, što je ujedno i velika podrška razvoju gospodarstva te napretku Hrvatske prema Indeksu digitalnog gospodarstva i društva (DESI). Da doista gradimo najmoderniju infrastrukturu potvrdila je kompanija Ookla® temeljem mjerenja korisnika na Speedtest® platformi, utvrdivši da je A1 najbrža fiksna mreža u Hrvatskoj. Uz najmoderniji regionalni podatkovni centar koji smo otvorili krajem prošle godine s našom fiksnom i mobilnom infrastrukturom te pametnim i ICT rješenjima, pouzdan smo partner svakom pojedincu, kompaniji i državnoj upravi u njihovoj digitalnoj transformaciji - zaključuje Dvorjančanský.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:32