Isplanirajte vikend

Niže cijene, manja gužva, sunčano vrijeme... ovo su samo neki od razloga zašto upravo sada treba otputovati na more!

Produženih vikenda nećemo imati sve do Uskrsa, ali to ne znači da ne možemo iskoristiti ožujak na najbolji mogući način. Donosimo sedam razloga zašto se isplati ‘potegnuti‘ do hrvatske obale

Valamar Diamant Hotel, Poreč

 Valamar

Ako vas muči nedostatak motivacije, negativne misli, a greške na poslu se ponavljaju češće nego ranije, morate se zapitati jedno važno pitanje: koliko je prošlo od vašeg zadnjeg godišnjeg odmora? Općenito je pravilo da nam godišnji u prosjeku treba svakih tri do šest mjeseci. No, nema ništa ljepše od nenadanog odmora kojim nećete potrošiti dragocjene dane godišnjeg. Upravo zato volimo vikend putovanja!

Još nam je draže ako uspijemo spojiti pokoji neradni dan ili praznik pa imamo tri ili četiri dana odmora. No, kao što ste vjerojatno već na početku godine primijetili, u ožujku nemamo niti jednu priliku za 'spajanje' vikenda, prva takva ukazat će se tek za Uskrs. To ne znači da ćemo svaki vikend sjediti doma i čekati bolje dane, već ćemo isplanirati kako iskoristiti najbolje od onoga što nam je na raspolaganju. Razloga za vikend putovanje na hrvatsku obalu nam nikad ne manjka, a evo zašto je dobro putovati u ožujku:

1. Nema gužve

Znate onu situaciju kada se morate ustati ranije kako bi našli parking i mjesto na plaži? Ili kada tjednima prije godišnjeg morate rezervirati mjesto za večeru u restoranu? E pa ništa od toga vam neće biti problem u ožujku. Temperatura će od sad biti samo sve viša i ugodnija pa ćete moći uživati u istraživanju prirode, ali i opustiti se u hotelu ili apartmanu.

Kako bi vikend odmor bio što ugodniji i bezbrižniji, predlažemo vam i dvije lokacije na koje se stvarno isplati otići. Poreč ili Rabac, izbor prepuštamo vama jer jednostavno ne možete pogriješiti!

Do Poreča ima oko dva i pol sata vožnje iz Zagreba, a do Rapca nešto manje od tri sata. Poreč je jedan od najposjećenijih turističkih gradova u Hrvatskoj, najpoznatiji je po Eufrazijevoj Baziliki, a općenito je prepun predivnih kulturnih spomenika i netaknute prirode. Ima i odlične smještajne kapacitete među kojima se najviše ističe Valamar Diamant Hotel s četiri zvjezdice, na samo 900 metara udaljenosti od starog grada Poreča. Ovaj hotel je idealan odabir za obitelji s djecom jer ima unutarnje grijane bazene, mnoštvo igraonica s educiranim animatorima, ali i za parove koji će uživati u brojnim wellness sadržajima.

image

Valamar Diamant Hotel, Poreč

Valamar

Ako se, pak, odlučite posjetiti Rabac, dragulj istočne Istre, naša preporuka je predivan Valamar Girandella Maro Suites, hotel s pet zvjezdica gdje će vas tetošiti od jutra do mraka. Također ima predivne grijane bazene, mnoštvo sadržaja za djecu, odlične all inclusive pakete kako vi ne bi morali brinuti baš ni o čemu osim – što odabrati na meniju za večeru? Svi znamo da nam je za vikend putovanja najbitniji upravo kvalitetan smještaj, a ako je on s uključenim svim obrocima, znamo da nam slijedi stopostotno opuštanje i punjenje baterija.

image

Valamar Girandella Maro Suites, Rabac

Valamar

2. Idealni vremenski uvjeti

Jadranska obala i zimi je ugodna za uživanje, a najljepša je za istraživanje upravo u rano proljeće. Nema znojenja niti komaraca, a ima sunca, mora i dovoljno je toplo za razne outdoor aktivnosti. Na svoje vikend putovanje uzmite bicikle ili ih rentajte, ponesite tenisice, ruksake i uživajte u istraživanju prirode. Ovo je posebno dobra ideja ako imate djecu koja su sve više na mobitelima. Iskoristite vikend da ih naučite nekim novim vrijednostima, prije puta proučite najvažnije znamenitosti i ispričajte im povijest kroz zabavne činjenice.

image
Valamar

Svi dobro znamo koliko je svježi zrak dobar za dječji san, a to vrijeme iskoristite da se posvetite svom partneru, uz vrhunsku večeru u Valamar hotelima ili na nekom od brojnih wellness tretmana osmišljenima baš za parove.

3. Niže cijene

Godišnji odmor usred ljeta za cijelu obitelj je, složit ćete se, popriličan financijski izdatak. Proljetno vikend putovanje je puno pristupačnije što vam otvara razne mogućnosti. Recimo, možete si priuštiti dva noćenja u Valamar Girandella Maro Suites s pet zvjezdica uz uključena tri glavna obroka.

Osim toga, restorani i kafići na obali u ovo vrijeme imaju niže cijene nego ljeti, a ista stvar je i s muzejima te povijesnim atrakcijama.

4. Uživanje u aktivnostima na otvorenom

Uz već spomenuti bicikliranje, možete se opustiti u šetnji prirodom i istraživanju novih gradova i njihove okolice. Jedan od gradova koji svakako preporučujemo posjetiti u ožujku je Makarska. Ljeti ondje znaju biti velike gužve, ali sad su uvjeti idealni. Ako ste u boljoj fizičkoj spremi, možete se i okušati u planinarenju Biokovom, a djeca će uživati u Botaničkom vrtu Kotišina. Nakon napornih aktivnosti na otvorenom, dobro će vam doći opuštanje mišića u grijanom bazenu Valamar Meteor Hotela s četiri zvjezdice.

image

Valamar Meteor Hotel, Makarska

Davor Ergo/Valamar

Radi se o luksuznom smještajnom objektu u kojem djeca borave besplatno, a mirne duše ih možete prepustiti u stručne ruke animatora novootvorenih igraonica.

image

Valamar Meteor Hotel, Makarska

Valamar

5. Prohodnije ceste

Dobro znate kako to izgleda ljeti, gužve na cestama znaju biti toliko nesnosne da radije propustite taj planiran izlet. U ožujku nema isprike, istražujte okolicu odabranog grada bez ikakvog problema. Šarmantna Istra se već ranije profilirala kao omiljena lokacija u predsezoni, a ondje možete istraživati unutrašnjost prepunu malih restorana i vinarija, dok dalmatinski gradovi, poput Makarske, u svojoj okolici kriju brojne neistražene gradiće i sela.

6. Možete se potpuno opustiti

Pogotovo ako bukirate all inclusive hotel, posebno popularan među obiteljima s djecom! Odlične ponude možete rezervirati već sada u tri Valamar hotela – u Poreču, Rapcu i u Makarskoj. Naša dodatna preporuka za potpuno resetiranje u samo dva dana je da ugasite notifikacije mailova, na poneki izlet zaboravite ponijeti mobitel i samo upijate prve zrake sunca nakon zime.

7. Dajte tijelu ono što mu treba

Nakon najmanje četiri mračna zimska mjeseca, naše tijelo žudi za sunčevim zraka. Osim što od Sunca upijamo vitamin D, prijeko potreban za zdravlje kostiju i mišića, lijepo vrijeme pozitivno utječe na naše raspoloženje. Iskoristite vikend i u miru poslušajte što vam tijelo poručuje. Ne možete ustati ujutro? Spavajte duže u udobnom hotelskom krevetu. Već neko vrijeme niste pazili na prehranu i zbog brzog životnog ritma ste osuđeni na 'fast food'? Počastite se ribom koju su lokalni ribari ulovili ujutro. Ukočeni ste i samo žudite za sat vremena mira i tišine? Počastite se aromaterapijskom masažom.

Sve što vam tijelo poželi očekuje vas ovog proljeća u Valamar hotelima. Na vama je samo da odaberete datum i krenete!


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Valamarom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:50