Miljenik publike

Nekadašnji najseksi muškarac svijeta se vratio te ponovno mami uzdahe u novom akcijskom filmu

Nakon kratke pauze od glume koja je trajala dvije godine, fantastičnog glumca na veliku radost mnogih fanova možemo ponovno gledati u hrvatskim kinima od 3. kolovoza u novom filmu "Brzina metka" ("Bullet Train")
 Con Film

Početkom 90-ih je žario i palio filmskom industrijom. Svjetski mediji su ga proglasili članom holivudske glumačke prve lige. Časopis People mu je davne ‘95. dodijelio titulu najseksi muškarca na svijetu, a danas, s navršenih 58 godina, osvaja razna glumačka priznanja i ženama diljem planete oduzima dah. Mnogi filmoljupci popunjavaju sjedala kino dvorana ne bi li na platnu ugledali samo njega – legendarnog Brada Pitta.

Nakon kratke pauze od glume koja je trajala dvije godine, fantastičnog glumca na veliku radost mnogih fanova možemo ponovno gledati u hrvatskim kinima od 3. kolovoza u novom filmu "Brzina metka" ("Bullet Train").

Inače, riječ je o urnebesnoj akcijskoj komediji, a priča se vrti oko grupe od sedam osebujnih svjetskih ubojica u potrazi za misterioznom aktovkom. Radnja se odvija u super brzom vlaku kroz Japan, a najzabavnije od svega je što ubojice ne znaju da su njihove misije na neki način povezane.

Genijalan glumac se ovaj put našao u jednoj potpuno drugačijoj ulozi. Utjelovljuje nesretnog ubojicu Bubamaru (Ladybug) koji prolazi kroz egzistencijalnu krizu i odluči zatražiti mirnije misije u odnosu na dosadašnje u kojima mu je sve polazilo po zlu. Na njegovo žaljenje, voditeljica tajnih zadataka Maria Beetle (Sandra Bullock) iz takozvane organizacije "Deer Creek International Business Solutions” zadaje mu povratničku misiju koja na prvu ruku djeluje kao „mačji kašalj” – da iz brzog vlaka izađe s aktovkom u rukama. Film sadrži mnoštvo vratolomija i scena borbe dok se svi ubojice žele domoći poslovne torbe.

Bez kaskadera

Prve reakcije publike na službeni trailer su i više nego pozitivne, a najviše se priča o tome kako je legenda američkog glumišta bez kaskadera sudjelovala u čak 95 posto scena.

image
Con film

Dodatan razlog za buzz o ovoj temi je i činjenica što je redatelj "Brzine metka" David Leitch glumio Pittovog dvojnika u kaskaderskim scenama filmova "Gospodin i gospođa Smith", "Troja", "Oceanovih 11" te "Špijunska igra".

- Dave je bio moj kaskader još od ’98. Upoznali smo se u ‘Klubu boraca‘, a trenirao me za svaku borbu. Odlično smo funkcionirali pa smo nastavili surađivati i u mnogim drugim filmovima, sve do 2004., kada su nam se putevi razišli. Presretan sam što je prst sudbine uredio da opet, nakon više od petnaest godina, imamo priliku surađivati - rekao je Pitt na konferenciji za novinare u Berlinu.

Inače, redatelj David Leitch već je potvrdio svoj „zanat” radeći na hitovima "Deadpool 2", "John Wick" i "Hobbs & Shaw". U "Brzini metka" nastojao je uravnotežiti nasilje s komedijom, a scene borbe inspirirane su filmovima u kojima glumi maestralni Jackie Chan.

image
Con film

- Kombinacijom akcije i humora uspjeli smo napraviti svojevrsnu „fizičku komediju”, a borbe su osmišljene da likove učine zanimljivima te da cijela priča dobije jednu sasvim novu kompleksnu dimenziju. Mislim da smo uspješno kreirali svijet eskapističke fantazije, no najvažnije od svega mi je što smo uspjeli kreirati dobro definirane likove koji su sve samo ne jednobojni. Privuklo me koliko je scenarij odvažan i originalan, a to je vrsta filma koju volim snimati. Ima ton nemilosrdne zabave i žustrih dijaloga – ističe redatelj filma.

image
Con Film

Ovaj put Leitch nije morao „uskočiti” u pomoć Pittu kod kaskaderskih scena jer je glumac većinu odradio sam i to zahvaljujući religioznom odlasku u teretanu i dugogodišnjem njegovanju fit izgleda.

Treniranje do iznemoglosti

Malo tko zna da je od 1988. pa sve do prije tri godine Pitt glumio u čak 44 filma, no ono u što smo svi sigurni je da u svakom filmskom spektaklu, neovisno o žanru, izgleda izrazito utrenirano.

Od svih njegovih filmskih transformacija, najviše se pamti ona u Tylera Durdena u "Klubu boraca" iz 1999. - svi su htjeli izgledati kao glavni protagonist svjetski popularnog trilera. Nakon više od 20 godina od premijere, Pittova fizionomija u spomenutom kultnoj poslastici je mnogim i danas mjerilo savršenstva, no malo tko si može priuštiti spartanski režim treniranja kakav je popularni glumac imao tijekom snimanja filma.

image
Shutterstock

Njegov polu bodybuilding tip treninga temeljio se na ponavljajućim vježbama koje su ciljale samo na jednu mišićnu skupinu dnevno.

Napravio bi tri serije vježbi po 15 ponavljanja, a između serija bi odmarao točno 60 sekundi. Zatim bi uslijedio najteži dio – povećavanje težine utega do te mjere da ih fizički više sam ne može podići. To se u bodybuilding svijetu naziva „treniranje do neuspjeha”, dok u Pittovu svijetu označava „čeličenje” za nove filmske uloge. Njegov tadašnji trener Gaver izjavio je da mu je poznati glumac nakon svake serije izustio tihi „Mrzim te” i pogled „Jedva čekam da sve ovo završi”.

image
Con film

Treniranje do iznemoglosti pomoglo mu je da i danas, u 58. godini, utjelovljuje likove koji su ratoborni, snažni, energični, moćni, odlučni i nadasve žestoki.

Odbija uloge

Sve to je utjecalo i na to da postane jedan od rijetkih glumaca koji, uz Leonarda DiCaprija, odbija uloge.

Za taj potez se odlučio nakon što mu je "Troja" donijela veliku slavu, a prva uloga kojoj je rekao „ne”, bila je u megapopularnoj franšizi "Matrix" s kojom je mogao zaraditi vrtoglavih 265 milijuna dolara. Razlog? Jednostavno nije razumio scenarij.

Odbijanje ovako skupe uloge nije osiromašilo slavnog glumca jer je u međuvremenu prihvatio projekte zbog kojih se njegova neto vrijednost popela na 300 milijuna dolara. Zahvaljujući suradnji s Davidom Leitchom, ove će godine postati bogatiji za još 20 milijuna dolara.

image
Shutterstock

Nešto manje od Pitta zaradit će Sandra Bullock, Zazie Beetz, Aaron Taylor-Johnson, Joey King, Brian Tyree Henry, Michael Shannon i Hiroyuki Sanada koji se također pojavljuju u odličnoj akcijskoj komediji "Brzina metka". Svi oni zaslužni su za pravu ljetnu kino poslasticu ovog kolovoza, a gledatelje na velikim platnima očekuje nezaustavljiva i uzbudljiva vožnja kroz moderni Japan najbržim vlakom na svijetu.

Ulaznice su u pretprodaji, a film u domaća kina stiže 3. kolovoza.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Con filmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:32