Za sve generacije

Nazivaju je kulturnim fenomenom: Treća sezona hit serije napokon stiže na TV ekrane i donosi dozu misterije

Naizgled nespojivi likovi u ovoj će se sezoni susresti sa svojim najzahtjevnijim slučajem do sada

Selena Gomez u seriji Samo ubojstva u zgradi

 Ustupljena fotografija

Rasprave zbog razlika u mišljenjima, stavovima, ponašanju, a svaka strana za sebe misli da je u pravu. Mlađi smatraju kako ih stariji ne razumiju, a stariji kako mlađi „ništa ne znaju“. Zvuči poznato? Određena vrsta netrpeljivosti među generacijama postoji gotovo oduvijek, no produljenje radnog i životnog vijeka dovelo je do prisutnosti najvećeg broja različitih generacija u isto vrijeme. Upravo zato, međugeneracijski sukobi postaju sve izraženiji, a za poboljšanje odnosa, preporučuju se zajedničke aktivnosti mlađih i starijih.

Iako neki gledanje televizije mogu smatrati zastarjelim načinom uživanja u omiljenim filmovima i serijama, istraživanje je pokazalo kako upravo ta aktivnost pomaže članovima obitelji raznih generacija da se zbliže. Zajedničko gledanje televizije opušta, može potaknuti razgovor, rasprave i proširiti vidike pripadnicima različitih generacija. Svima zanimljive teme, poput prijateljstva, avanture, zagonetnosti, idealne su za poticanje zajedničkog gledanja ili komentiranja nekog filma ili serija. Takav sadržaj lako može stvoriti temelj za razgovor, omogućujući da više generacija prati isti sadržaj.

Ključ uspjeha

Jedan od najučinkovitijih načina za privlačenje višegeneracijske publike jest odabir glumaca. Kombinacija glumaca iz različitih generacija učinit će seriju ili film privlačnu i mlađima i starijima jer i jedni i drugi žele vidjeti svoje omiljene glumce u novim ulogama.

image

Ilustrativna fotografija

Shutterstock

Serija koja već nekoliko sezona uživa veliku popularnost različitih generacija je „Samo ubojstva u zgradi“, čiji su glavni glumci komičarske legende Steve Martin, poznat po filmovima „Pink Panther“, „Mladenkin otac“ „Popust na količinu“ i Martin Short, poznat po „Tri amigosa“, „Kapetan Ron“ i gostujućim ulogama u brojnim TV serijama, kao i omiljena glumica i pjevačica mlađe generacije Selena Gomez. Martin i Short kod starijih bude nostalgiju, a njihova prepoznatljiva duhovitost navodi svakoga na gledanje, dok je Gomez, poznata po svojoj kozmetičkoj liniji, pjesmama i angažmanu u mnogim filmovima poput „Monte Carlo“, „Još jedna priča o Pepeljugi“, „Emilia Pérez“ idealan mamac za mlađe generacije.

Ovaj savršen balans mladosti i iskustva osigurava da se serija ne čini previše naklonjenom niti jednoj dobnoj skupini, već poziva na zajedničko praćenje serije koja nadilazi granice dobi. Tako stariji imaju priliku upoznati mlađe s komičarskom briljantnošću Martina i Shorta, a mlađi imaju priliku vidjeti i predstaviti starijima zvijezdu svoje generacije u zrelijoj ulozi.

image

Samo ubojstva u zgradi

Ustupljena fotografija

Selena Gomez u ovoj seriji igra Mabel, mladu ženu s tajanstvenom prošlošću, čiji se put isprepliće s nekadašnjom zvijezdom detektivske serije Charlesom, kojeg igra Martin i Oliverom, nekadašnjim slavnim kazališnim redateljem, kojeg igra Short. Ovo troje naizgled nespojivih ljudi poveže stanovanje u istoj zgradi, Arconiji u New Yorku, a zajedničko im je i što dijele strast prema true crime podcastima. Njihov odnos i zajednička ljubav prema kriminalističkim podcastima dobivaju novu dimenziju kada se u njihovoj zgradi dogodi ubojstvo, što ih potakne na pokretanje vlastitog podcasta.

Veliki hit

Svaka sezona bavi se novim misterijem ubojstva, koji se raspliće kroz dinamičnu interakciju raznih likova. Tako u trećoj sezoni, koja na STAR Channel stiže 26. rujna u 22 sata, Charles, Oliver i Mabel istražuju ubojstvo iza kulisa Oliverove predstave na Broadwayu. Gledatelji će, uz nove likove, 26. rujna, biti nagrađeni i s dvije epizode ove popularne serije za redom.

image

Samo ubojstva u zgradi

Ustupljena fotografija

Uz pomoć novih likova, poput Lorette Durkin, koju utjelovljuje Meryl Streep, poznati trojac kreće u istragu svog najzahtjevnijeg slučaja do sada, ubojstvo Bena Glenroya, kojeg igra Paul Rudd.

image

Samo ubojstva u zgradi

Ustupljena fotografija

Druga sezona završila je s premijerom Oliverove predstave na Broadwayu, a njegov glavni glumac Ben umre na pozornici. U trećoj sezoni nagrađivane serije, pokušava se riješiti taj misteriozni slučaj, a budući da je žrtvi gotovo svatko u jednom trenutku poželio nešto nažao, rješavanje slučaja postaje još kompliciranije. S druge strane, Oliver očajnički pokušava ponovno sastaviti svoju predstavu.

image

Samo ubojstva u zgradi

Ustupljena fotografija

Serija je postala hit već s prvom sezonom i primila pohvale za briljantno izbalansiran humor, napetost i likove. Zanimljivo je da je Martin, uz scenarista Johna Hoffmana, osmislio seriju, dok se u ulozi izvršnih producenta, između ostalih, nalaze Gomez i Short. Martin i Short dugogodišnji su prijatelji i suradnici, koji su svojim duhovitim dijalozima osvojili gledatelje na samom početku, dok je Gomez donijela svježinu i modernu dimenziju seriji. Kombinacija glumaca, mješavina komedije, drame i intrige, uz korištenje podcast formata u naraciji, pokazala se kao dobitna kombinacija. Serija je vrlo hvaljena od strane kritičara, a uz brojne fanove svih uzrasta i veliku gledanost, glumci su nominirani i za nekoliko prestižnih nagrada, uključujući nagradu Emmy.

image

Samo ubojstva u zgradi

Ustupljena fotografija

Iako glumci igraju ključnu ulogu u ovom kulturnom fenomenu, raznoliki sadržaj također privlači širok spektar generacija. Misteriozni zapleti drže pažnju baš svima, a zbog doze humora, svatko jedva čeka novu epizodu. Neobično prijateljstvo prožeto rješavanjem i najzahtjevnijih slučaja ubojstava pružaju točno onoliko obrata i neizvjesnosti koliko je potrebno da gledatelji ostanu zatečeni, dok opušteni ton serije osigurava da i uz ubojstva ostaje ugodna za gledanje i mlađima. Teme prijateljstva, karijere i znatiželje poznate su svima pa omogućuju ljudima svih dobi da vide dijelove sebe u likovima i njihovim interakcijama.

Misteriji, koji su u srcu serije potiču gledatelje svake dobi da izraze svoje teorije i razmišljanja o tome tko bi mogao biti krivac, čime se povezuju s drugim ljubiteljima ove serije. Svaki trenutak napete treće sezone serije „Samo ubojstva u zgradi“ možete pratiti od četvrtka 26. rujna u 22 sata na STAR Channelu, kada ćete imati priliku gledati prve dvije epizode.

Sve sezone serije dostupne su na Disney+ Hrvatska.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i STAR Channel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 12:12