Humanitarni turnir

Modrić, Kovačić, Čilić te mnogi drugi sportaši pripremaju veliki sportski spektakl u Petrinji

Riječ je o drugom izdanju turnira Gem, set – Hrvatska! koji će ove godine biti posebno organiziran u Sisačko-moslavačkoj županiji
 Srđan Vrančić/Cropix

Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Borna Ćorić, Donna Vekić... ovo su samo neke od zvijezda hrvatskog sporta koje će 12. i 13. srpnja nastupiti na humanitarnom teniskom turniru u Petrinji koji organizira Zaklada Marin Čilić. Riječ je o drugom izdanju turnira Gem, set – Hrvatska! koji će ove godine biti posebno organiziran u Sisačko-moslavačkoj županiji u jednom od najteže potresom pogođenih gradova u Hrvatskoj. Jedan od glavnih ciljeva ovog sportskog događaja jest vratiti osmijeh na lice djece u Petrinji i okolici koja će u spomenuta dva dana uživati u bogatom sportskom i društvenom programu. Marin Čilić je na konferenciji predstavljanja tunira kazao kako mu je posebno drago da mogu učiniti nešto plemenito za djecu iz potresom pogođenih područja te je istaknuo i da ovim projektom Zaklada promovira važnost bavljenja sportom od najranijih dana.

Zabavni i sportski sadržaji

Glavni spektakl manifestacije bit će nastupi sportskih zvijezda koji će igrati tenis u parovima, a na popisu igrača našli su se, osim već ranije spomenutih sportaša te organizatora Čilića, još i Ivan Dodig, Ante Rebić, Mario Mandžukić, Mate Pavić te Nikola Mektić. Posjetitelje u parku pored osnovne škole očekuju još razni zabavni, sportski te kulturni sadržaji poput besplatnih kino projekcija, darivanja krvi, sportskih radionica, zdravstvenih i zabavnih aktivacija te gastro sadržaja. Ulaz u tennis village bit će besplatan za sve goste.

image
Srđan Vrančić/Cropix

Magdalena Komes, gradonačelnica grada Petrinje, istaknula je na konferenciji predstavljanja turnira Gem, set – Hrvatska! da je gotovo nemoguće opisati koliko će ovo događanje značiti za Petrinju jer su nakon potresa ostali ne samo bez kuća već i bez škola, vrtića, ustanova, kulture i sporta pa će jedna ovakva velikodušna akcija mnogo značiti za sve Petrinjce, a ponajviše za mlade.

Nastupa i Albina

Osim sportskog programa, Zaklada Marin Čilić je u suradnji s drugim partnerima izgradila i dva multifunkcionalna sportska igrališta u Petrinji koja će, osim učenika OŠ Dragutin Tadijanović te djece i mladih koji žive u okolici, koristiti i 500 studenta Učiteljskog fakulteta, odsjeka u Petrinji, koji su također jako pogođeni potresom.

Svaka kupljena ulaznica za sportski dio turnira ujedno je i donacija za izgradnju sportskog igrališta u Sisačko-moslavačkoj županiji, a kao posebno iznenađenje, Zaklada najavljuje nastup i mlade glazbene zvijezde Albine, koja se posljednjih mjeseci uvukla u srca djeci diljem Hrvatske te je postala jedno od najtraženijih imena domaće scene.

Za one koji nisu ranije čuli za Zakladu Marin Čilić, radi se humanitarnoj organizaciji koja pomaže djeci u ostvarenju svojih potencijala i koja je, od svog osnivanja, pomogla više od 3.000 djece. Samo u ovoj godini dodijelili su 15 stipendija mladim, talentiranih sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su tri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, donacijom je potpomognut i teniski kamp za djecu u Vukovaru.

Tvrtka dobrotvor

Jedna velika tvrtka dobrotvor koja je također odlučila pomoći Zakladi jest kompanija INA MAZIVA koja je članica INA Grupe. Nije ovo prvi put da je spomenuta kompanija pomogla svojoj lokalnoj zajednici. U sklopu akcije „INA brine“, INA MAZIVA su tijekom godine donirala 500 litara INA Dezinola zdravstvenim ustanovama diljem RH.

- Partner smo zajednici u kojoj poslujemo, ne samo u najtežim trenucima nego i tijekom cijele godine. Smatramo da je važno ulagati u prijateljske odnose sa sugrađanima i pomagati onima kojima je to potrebno, ali i činiti njihov svakodnevni život kvalitetnijim. Kad se dogode ovakve nepredvidive situacije prirodna je reakcija staviti se na raspolaganje i doprinijeti na način na koji možemo. Na taj ćemo način nastaviti poslovati i u budućnosti - izjavio je Zoran Škrobonja, direktor INA MAZIVA.

image
Zoran Škrobonja, direktor INA MAZIVA
INA MAZIVA

Osim toga, u borbi protiv pandemije i potresa INA MAZIVA donirali su 720 litara INA Dezinola MUP-u, 192 litre INA Dezinola domovima za starije u Hrvatskoj, 640 litara INA Dezinola i 2.000 dezinfekcijskih maramica Crvenom Križu te još preko 300 litara INA Dezinola raznim udrugama.

image
INA MAZIVA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:46