Za cijelu obitelj

Jeste li ikad imali piknik ispod bora? Imamo još sedam ideja za najzabavnije zimske praznike!

Nema djeteta koje se ne veseli odmoru, a ovogodišnji će praznici trajati i tjedan dana duže. Evo kako da ne postanu dosadni
 Evgenyatamanenko/iStock

Nema djeteta koje se ne veseli zimskim praznicima, zapravo bilo kakvim praznicima. Pa što im se ima ne svidjeti - nema briga, nema obaveza, na tv programu prikazuju se božićni filmovi, a zbog situacije s koronavirusom ovi će praznici trajati i tjedan duže. No kako se vaši školarci ne bi potpuno predali mobitelima, tv programu i videoigricama, napravili smo popis aktivnosti koje će uljepšati iduća tri tjedna i djeci i roditeljima, a posebno će vam dobro doći nakon što prođu blagdani i klincima počne biti dosadno.

Napravite piknik ispod bora

Uzmite omiljenu dekicu i nekoliko jastuka, poslažite ih ispod bora kako biste stvorili ugođaj pravog piknika. Neka djeca pod ukrase plišanim igračkama, a vi za to vrijeme pripremite laganu i jednostavnu večeru. Mogu to biti mali topli sendviči, mini pizze ili pak čokoladni muffini.

Kino večeri

image
Maximkabb/iStock

Filmski maratoni uvijek su na samom vrhu liste zabavnih aktivnosti u ove hladne zimske dane. Onaj osjećaj topline kada se sa svojim najmilijima uvučete ispod dekice zasigurno je pravi osjećaj doma i ljubavi kojeg će se djeca sjećati cijeli život. Okupite svoje ukućane, napravite glasovanje za filmove koje ćete pogledati, skuhajte čaj, napravite kokice i krenite u akciju.

Igrajte “lov na blago”

Sakrijte bombone, čokoladu ili neki drugi slatkiš negdje u kući. Na božićno drvce stavite prvu zagonetku koja će djecu uputiti do iduće prostorije gdje će pronaći iduću i tako napravite nekoliko zagonetki. Kako bi igru učinili još zanimljivijom, umjesto zagonetki po kući možete sakriti rasparane dijelove karte koja će djecu navigirati do „blaga”. Slatkiše spremite u „škrinju s blagom” i sakrite je na nevidljivo mjesto.

Obiteljsko planinarenje ili šetanje po prirodi

Koliko god temperature vani bile niske, izlazak na svježi zrak uvijek je dobrodošao. Kako biste se i dalje pridržavali svih epidemioloških mjera, izvedite svoju obitelj negdje u prirodu ili zajedno otiđite na planinarenje. Pronađite neku jednostavnu rutu, dobro se obucite i krenite. Ako ste u mogućnosti, pronađite neku višu planinu gdje ima snijega kako bi oni najmlađi mogli uživati u zimskim radostima.

image
Gregory Wrona/Alamy/Profimedia

Igrajte društvene igre ili slažite puzzle

Na jednu večer maknite videoigre i tehnologiju na stranu. Izvucite iz ormara i podruma dobre stare društvene igre i puzzle. Pripremite si pod, napravite ploču s imenima i organizirajte natjecanje. Igrajte Čovječe ne ljuti se, Monopoly, Alias ili pak u parovima slažite puzzle i natječite se tko će prije složiti. Svoje rezultate zapisujete na ploči i na kraju proglasite pobjednika.

image
Profimedia

Organizirajte sportski dan

Nakon bogatog blagdanskog stola, sportska aktivnost dobro će doći cijeloj obitelji. Uzmite sportske rekvizite, jaknu, kapu, šal i rukavice i priredite sebi i svojoj obitelji malo sportsko natjecanje. Potražite obližnje igralište, podijelite se u timove i zaigrajte košarku, nogomet, rukomet ili odbojku na otvorenom.

Naučite djecu klasičnom plesu

Kako biste u svoj dom unijeli nešto novo i djecu naučili nekim, za njih novim, tradicionalnim vještinama spojite se na svoj Deezer Family paket koji nudi više od 56 milijuna stranih i domaćih pjesama. Ako se, pak, još niste registrirali, to možete učiniti ovdje i odmah uživati u nekim od najpoznatijih svjetskih klasika. Za početak poredajte se jedan pokraj drugog i uz glazbu djeci pokažite osnovne korake valcera, sambe, tanga, cha - cha - cha ili nekog drugog plesnog stila. Neka klinci stanu na vaša stopala i krenite!

Napravite obiteljski tulum i karaoke s Deezer Family opcijom

Nema ničeg boljeg od karaoka i vlastitog obiteljskog tuluma, posebno u ovo vrijeme globalne pandemije. Uz Deezer Family paket putem kojeg se na isti račun može spojiti do 13 različitih uređaja poput pametnih telefona, tableta, desktop računala i ostalih podržanih uređaja kao što su prijenosna računala, televizori, automobili, glasovni asistenti, pametni satovi, Xbox konzole te pametni zvučnici, vaš će tulum definitivno ući u povijest.

image
iStock

Putem svog Deezera birajte između 56 milijuna stranih i domaćih pjesama, a ako vam ponestane inspiracije odabir prepustite Deezeru putem opcije „Kanali” koja vam omogućuju istraživanje i otkrivanje novih glazbenih i zabavnih sadržaja po kategorijama i žanrovima. A kako se večer ne bi svela samo na ples, upalite mikrofon i uz opciju „Stihovi” s djecom pjevajte omiljene pjesme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:17