Hvaljena uspješnica

Jedna od najdugovječnijih serija ulazi u 13. sezonu, holivudski ‘oldtimer‘ i dalje vodi glavnu riječ

Tom Selleck kao Frank Reagan u seriji ”Plava krv”

 John Paul Filo

Američkog glumca Toma Sellecka upoznali smo prvo kao mladog detektiva Thomasa Magnuma u istoimenoj seriji, no kao miljenik publike profilirao se ulogom Richarda Burkea u megapopularnim Prijateljima. No, ovaj holivudski „oldtimer“ je već više od trideset godina prisutan na sceni i nikako ne živi na staroj slavi. Izgradio je vjernost kod suvremene publike zahvaljujući uspjehu u mnogobrojnim televizijskim uspješnicima, među kojima su i franšiza „Jesse Stone“, televizijska drama „Boston Legal” te iznimno popularna serija „Plava krv” („Blue Bloods”) u kojoj već dvanaest godina glumi patrijarha obitelji i ozbiljnog zapovjednika policije.

Posebno je bitna njegova zadnja spomenuta uloga jer na ljeto kreće 13. sezona Plave krvi, hit uspješnice koja je svjetlo dana ugledala prije nešto više od dvanaest godina. Ova televizijska drama govori o višegeneracijskoj obitelji Reagan posvećenoj provođenju zakona u New Yorku, a na čelu obitelji je Frank Reagan, šef njujorške policije kojeg utjelovljuje popularni Selleck.

Reaganovi su irsko-američka katolička obitelj koja se okuplja na nedjeljnj večeri svaki tjedan. Naime, prema američkom tjedniku „People”, upravo je nedjeljna večera srce svake emisije i nerijetko se baš tijekom nje događaju najveće obiteljske drame. Svaki član obitelji predstavlja drugačiji aspekt policijskog rada ili pravnog procesa; Frank (Tom Selleck) je povjerenik, Danny (Donnie Wahlberg) detektiv, Jamie (Will Estes) policajac za premlaćivanje zločinaca i Erin (Bridget Moynahan) tužiteljica. Kako to i inače biva, priče likova se isprepliću, a publika prati njihove partnerske, ali i osobne odnose.

image

Iz serije "Plava krv"

Giovanni Rufino

Serija uživa visoku gledanost i na malim ekranima se zadržala čak trinaest sezona. Uz to je dobila i brojne pohvale zbog korištenja autentičnih njujorških lokacija i zbog Selleckove uloge koja je nagrađena Emmyjem. Iako je popularni glumac glavna zvijezda serije, preostali članovi glumačke postave nisu ostali u sjeni jer su i oni osvojili srca publike.

Nakon što je 12. sezona doživjela impresivnu gledanost od više od pet milijuna gledatelja, Tom Selleck i ekipa policajaca vraćaju se na male ekrane u novoj, trinaestoj sezoni koja će se na kanalu CBS prikazivati od kolovoza ove godine.

Najdugovječnija obiteljska drama

Povodom proslave jubilarne 250. epizode, glavna atrakcija serije Selleck, istaknuo je koliko je ponosan što je već više od jednog desetljeća dio ove televizijske uspješnice.

- Nisam ni sanjao da ću ikada sudjelovati u seriji koja toliko dugo traje. Možda bi jedino s „Magnumom P.I.” mogao doći do tog broja emitiranja. Mali je postotak serija koje se uspiju tako dugo zadržati na malim ekranima, a „Plava krv” je potvrda nama glumcima da dobro radimo svoj posao, što publika, u konačnici, cijeni i nagradi. Ponosan sam na profesionalnost cijele glumačke ekipe koja stoji iza ovog uspješnog dramskog hita – komentirao je Selleck za Tv Insider.

image

Tom Selleck kao Frank Reagan u seriji "Plava krv"

John Paul Filo

Uspjeh prve epizode

Serija je debitirala prvom epizodom koju je, ne tako davne 2010. godine, pred malim ekranima pratilo čak 13 milijuna gledatelja. Uspjeh se nastavio i svakom sljedećom epizodom, a finale sezone naslova „The Blue Templar” pratilo je oko 12 milijuna vjernih fanova.

Na međunarodnom planu, prva sezona postigla je najveći uspjeh u Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu i Novom Zelandu te se svrstala među 30 najgledanijih serija tog vremena. Tom Selleck jednom je za TV Insider istaknuo kako je za ovakav uspjeh zaslužan odličan scenarij s kompleksnim likovima.

- Čak i nakon 250 epizoda snimanja „Plave krvi” i dalje me, jednako kao i u početku snimanja, zanimaju priče i saznavanje novih činjenica o Franku, liku kojeg utjelovljujem. Ne samo mene, nego i milijune drugih gledatelja koji već više od deset godina petkom navečer pale programe i uživaju u novim zapletima obiteljske drame Reagan – ističe Selleck.

image

Jack Boyle i Frank Reagan u seriji "Plava krv"

Giovanni Rufino

Za isti intervju dodao je i da obiteljske zavrzlame ne poznaju granice, kako u stvarnom svijetu, tako i u malim ekranima, što je zasigurno doprinijelo nastavku stvaranja „Plave krvi”.

Prije izlaska najnovije sezone, bilo bi dobro da se prisjetite radnje jedne od najdugovječnijih, ali i ponajboljih CBS-ovih krimi serija. Na binganje se možete baciti već od idućeg mjeseca.

Naime, od 18. travnja ove godine, na kanalu FOX Crime Hrvatska, od ponedjeljka do četvrtka s početkom u 23 sata, možete premijerno gledati treću sezonu ovog dramskog hita koja donosi mnoštvo uzbuđenja i previranja kod obitelji Reagan. U navedenoj sezoni gledatelji prate istragu o slučaju obiteljskog nasilja koju vode Danny, Jackie te moćni gradski vijećnik. I u trećem serijalu obitelj nailazi na mnoštvo izazova, a hoće li ih sve savladati i tko će od likova na kraju izvući deblji kraj, otkrijte na kanalu FOX Crime Hrvatska.

U travnju premijera serija "Umorstva u Midsomeru" i "Nestali"

Na FOX Crime Hrvatska nastavite pratiti nove nevolje Reagan obitelji, a za još više drame pogledajte i premijere serija „Umorstva u Midsomeru”, od 29. travnja, petkom u 22 sata, te „Nestali” od 7. travnja, u terminima od ponedjeljka do petka u 21 sat. Broj ubojstava u seriji „Umorstva u Midsomeru” kroz 19 sezona popeo se čak na 300. Inspektor John Barnaby (Neil Dudgeon) te njegov partner, narednik Charlie Nelson (Gwilym Lee), i u ovoj sezoni nastavljaju istraživati spletke, misterije i umorstva idiličnog područja ruralne Engleske. U seriji „Nestali” publika prati život mlade Kit „Kick” Lanigan (Leven Rambin) koja je kao dijete preživjela otmicu. Od ove tragedije spasio ju je FBI-jev agent Frank Novak (Chris Noth) koji ju, naposljetku, nagovara da se pridruži specijalnom timu za rješavanje slučajeva otmica i nestalih osoba. Na kraju, ona ipak pristaje biti dio tima s ciljem da pronađe nestale osobe.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s FOX Crime Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 23:55