Jedva čekamo

Hoće li ovo biti najbolji film 2021. godine? Servisi koju prodaju karte za pretpremijeru non stop padaju, trailer ruši sve rekorde

U posljednjem smo Spidermanu tako saznali da će po prvi put u povijesti pravi identitet omiljenog heroja izaći na vidjelo

Doc Ock (Alfred Molina) i Spiderman 

 Courtesy Of Sony Pictures

Školski izlet na kojemu jedan učenik zaluta i ugrize ga pauk početak je jedne od najvećih filmskih franšiza našeg vremena. Generacije su odrastale iščekujući novi dio priče o najmlađem članu legendarnih Marvelovih Osvetnika. Peter Parker, njegova djevojka MJ i teta May likovi su u kojima se prepoznaju i mlađi i stariji diljem svijeta. A koliko god je predmet obožavanja, toliko je i meta kritike. Očekivanja obožavatelja samo rastu i zato smo odlučili istražiti što nas čeka u najnovijem nastavku Spidermana koji je već uspio srušiti rekorde u industriji.

image

Tom Holland, Zendaya i Jacob Batalon

Matt Kennedy

Kratke scene usred i nakon odjavne špice filma prepoznatljiv je i mnogima omiljeni trik Marvelovih filmova. Rijetko kad uz dodatni kontekst, Marvelovim fanovima je ostavljeno samima da odgonetnu pravo značenje tih isječaka, a publika to i više nego rado prihvati kao svoj zadatak do sljedećeg filma. U posljednjem smo Spidermanu tako saznali da će po prvi put u povijesti pravi identitet omiljenog heroja izaći na vidjelo te da će to više ili manje direktno uzrokovati toliku međunarodnu prijetnju da zahtjeva punu pažnju osnivača Osvetnika Nicka Furyja.

image

Benedict Cumberbatch kao Doktor Strange i Tom Holland kao Spiderman/Peter Parker

Courtesy Of Sony Pictures

Iako još nije ni izašao na velika platna, Spiderman: Put bez povratka već je postavio industrijske rekorde. U prva dvadeset i četiri sata od njezine objave, najava za film pregledana je preko 355 milijuna puta na globalnoj razini čime je srušen rekord koji je do tada držala najava za film Osvetnici: Završnica. Potražnja za kartama za premijeru više je puta uzrokovala pad web stranica američkih kina. No, ovo nije prvi put da je ovaj nevjerojatan tim nadmašio sva očekivanja i prije projekcije. Prethodni film Spiderman: Daleko od kuće za sada je film s najvećom bruto zaradom za Sony Pictures od čak 1.131 milijardi dolara.

image

Spiderman

Courtesy Of Sony Pictures

O pritisku visokih očekivanja otvoreno govori i 25-godišnji glumac Tom Holland, koji se u ulozi Spidermana morao suočiti sa starim zlikovcima uz koje je kao dječak odrastao. Iako je bilo i špekulacija da će se uz Toma pojaviti i prethodni glumci Spidermana, Andrew Garfield i Tobey Maguire, one nisu potvrđene.

image

MJ (Zendaya) priprema se na slobodni pad sa Spidermanom

Courtesy Of Sony Pictures

- Kao klinac, bio sam u toj dobi kada sam gledao Spider-Mana i vjerovao da je stvaran, tako da malen dio tog osjećaja još uvijek živi u meni - rekao je Holland u intervjuu za Sky Net.

Iako mu je ovogodišnji film posljednji prema ugovoru koji je sklopio sa Sony Pictures i Marvel Studijom, činjenica je da mu je Spiderman promijenio život. Ove godine je potvrđena veza između Hollanda i Zendaye u ulozi Spidermanove djevojke koji su se prvi put upoznali na snimanju prvog dijela Spidermana. Istovremeno se samim potpisivanje ugovora dokazao pred svim ostalim glumcima u generaciji. Na audiciji za ulogu Spidermana morao je pobijediti stotine kandidata među kojima su najozbiljniji bili Timothee Chalamet, Nat Wolff, Charlie Plummer i Asa Butterfield. Ipak, Tom je dobio ulogu, jer su redatelji Joe i Anthony Russo bili impresionirani njegovom fizičkom spremom.

- Tom je također plesač i gimnastičar. Ne možete uopće niti zamisliti koliko se te stvari dobro uklapaju u ulogu Spider-Mana - Russo je istaknuo u jednom intervjuu.

image

Tom Holland u glavnoj ulozi

Chuck Zlotnick

Spiderman: Put bez povratka prvi je film u franšizi u kojemu se popularni junak susreće s otkrićem njegova identiteta. Osim što se mora boriti protiv laži kojim ga Mysterio pokušava ocrniti pred javnosti, mora se opravdati ne samo kao junak već i kao dečko iz susjedstva. Zbog toga donosi odluke, neki bi mogli reći nepromišljene, kojima riskira više nego ikad prije. Mnogi kritičari pišu o ovome filmu kao pravom oličenju odrastanja našeg najmlađeg superheroja. Sasvim izložen kritici javnosti i u ne mogućnosti stopiti se s masom, Spiderman se po prvi puta suočava s punim posljedicama svojih akcija i sukoba.

image

Doc Ock (Alfred Molina) i Spiderman

Courtesy Of Sony Pictures

- Peter Parker može podnijeti puno toga, ali kada vidi kako njegova djela nepravedno utječu na njegove prijatelje, to ga emocionalno uništi - objašnjava predsjednik Marvel Studija Kevin Feige.

- Što bi Peter učinio? Čemu ima pristup u Marvel filmskom svijetu da to poništi? Pa, poznaje Doktora Strange koji je na Bleecker ulici. Mogao bi ga zamoliti da sve magično ispravi, samo da vrati vrijeme kako bi se njegov život vratio u normalu. No kao što i vjerojatno zamišljate, nije to tako jednostavno – dodao je.

Prema samome traileru sasvim je jasno da ne samo da to nije jednostavno, nego po putu dođe do ozbiljnih komplikacija. Pojavljivanje svih Spidermanovih neprijatelja koje je već porazio i trebali bi biti mrtvi u tom svemiru, nagovještava i ozbiljno poremećene odnose između paralelnih stvarnosti. Iako je jasno kao dan da će Spiderman već nekako uspjeti riješiti sve zavrzlame jer niti jedan Marvel fan nije ljubitelj tragičnih završetaka, mi jedva čekamo saznati kako će to točno uspjeti i koga ćemo možda još vidjeti na platnima domaćih kina od 16. prosinca!

image

Poster Spiderman: Put bez povratka


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Con filmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:36