Pripremite kokice

Donosimo pet odličnih serija novijeg datuma koje su vas možda zaobišle, a stvarno ih se isplati pogledati

Uspon dinastije Lakersa, Zaljev, Mare iz Easttowna, Pozlaćeno doba i Pobornik naslovi su koji će vas prikovati za ekrane

 Iz serije ”Mare iz Easttowna”

 Profimedia

Čim završite s dnevnim obvezama „bacate” se na binganje serija? Niste jedini jer i drugi Hrvati slobodno vrijeme vole provoditi uživajući pred malim ekranima. Trend visoke konzumacije televizije u Hrvatskoj je prisutan već dugi niz godina, a prema istraživanju Udruge za mjerenje televizijske gledanosti iz 2021., hrvatski stanovnici dnevno provedu čak više od četiri sata pred TV-om.

Premda televizija još uvijek slovi kao najpopularniji medij, način na koji gledamo filmove i serije drastično se promijenio zahvaljujući digitalizaciji usluga. Tako danas možemo pratiti TV program uživo, na zahtjev, ili kombinacijom navedenog. Drugim riječima, zahvaljujući streaming servisima, svoje omiljene serije možemo gledati kada i gdje god želimo birajući s kojeg uređaja ćemo ih pratiti. A1 Hrvatska je davno uočila ove trendove pa je još 2016. godine lansirala svoju A1 Xplore TV:GO aplikaciju za neograničeno gledanje popularnih TV kanala i streaming sadržaja na zahtjev, među njima i HBO on Demand, Pickbox NOW, RTL Play i Da Vinci. Tim činom je zapravo svima nama učinila ogromnu uslugu; sada na jednome mjestu možemo pronaći najnovije hit serije o kojima bruji cijeli svijet. Ako ste možda zapeli u potrazi za kvalitetnim naslovima, ondje ćete ih sigurno pronaći. No da bi potraga bila još jednostavnija, u nastavku teksta donosimo listu spektakularnih serija za koje smo uvjereni da će vas prikovati za male ekrane.

Uspon dinastije Lakersa

Serija prikazuje profesionalne i osobne živote Los Angeles Lakersa iz 1980-ih, jedne od najcjenjenijih i najdominantnijih dinastija u sportu; momčadi koja je definirala svoju eru, na terenu i izvan njega. Glavne likove utjelovili su John C. Reilly, Quincy Isaiah, Jason Clarke, Adrien Brody, Gaby Hoffmann, Tracy Letts, Jason Segel, Julianne Nicholson i Sally Field. Njihove uvjerljive izvedbe možete pratiti unutar kataloga HBO on Demand koji je dio A1 Binge paketa s velikim brojem najnovijih serija i filmova, po cijeni od samo 49 kuna mjesečno.

Pobornik

Švedska serija Partisan proglašena je najboljom TV serijom 2020. godine na prestižnom festivalu Canneseires. Redatelj ovog misterioznog trilera, Amir Chamdin, rekao je kako je želio napraviti seriju čija se radnja odvija za vrijeme prekrasnog švedskog ljeta, a istovremeno ima mračnu radnju. Scenarij sadrži elemente crnog humora podsjećajući na popularni „Fargo“, a prisutna je i tipična švedska melankolija koja gledatelja odvodi od suza do smijeha. S misterioznim likovima, predivnim kadrovima i nevjerojatno iskusnim korištenjem glazbe, ova se skandinavska serija ističe kao vrlo specifična, zbog čega je i osvojila nagradu za najbolju seriju. Stoga i nije čudno da će se snimiti i druga sezona, koja stiže iduće godine. Dotad pogledajte prvu sezonu koja je u cijelosti dostupna unutar kataloga Pickbox NOW koji je dio A1 Xplore TV:GO Binge paketa po povoljnoj cijeni od samo 49 kuna mjesečno.

Zaljev

Radnja ove britanske kriminalističke serije vrti se oko detektivke Lise Armstrong koja istražuje slučaj nestale osobe u Morecambe Bayu. Dramatični izgled britanskog zaljeva i nevjerojatan soundtrack uvući će vas u fantastičnu jezivu priču s izvrsnom glumačkom postavom na čelu sa škotskom glumicom Morven Christie. Uz Morven Christie, likove su utjelovili i Jonas Armstrong kao Sean Meredith, otac nestalih blizanaca, i Chanel Cresswell kao Jess Meredith, njihova majka. Tu je i Daniel Ryan kao Tony Manning, glavni inspektor na slučaju te Taheen Modak kao Med Kharim, detektiv koji treba pratiti Armstrong i naučiti sve u vezi s poslom. Vrhunsku britansku produkciju, napeti scenarij, izvrsnu glumačku postavu i misteriozan nestanak možete pratiti unutar kataloga Pickbox NOW koji je dio ponude A1 Xplore TV:GO po pristupačnoj cijeni od 49 kuna mjesečno. Svi korisnici koji prvi put koriste ovu uslugu, prvi mjesec imaju pravo na besplatno gledanje svih TV kanala.

Mare iz Easttowna

Dok se njezin život raspada, detektivka Mare Sheehan iz gradića u Pennsylvaniji (Kate Winslet) istražuje lokalno ubojstvo. Serija istražuje mračnu stranu usko povezane zajednice i ispituje kako obitelj i prošle tragedije mogu odrediti našu sadašnjost. Glavne uloge utjelovili su i Julianne Nicholson, Jean Smart, Angourie Rice, Evan Peters, Guy Pearce, Cailee Spaeny, David Denman, John Douglas Thompson i Patrick Murney. Mračne epizode ove kriminalističke drame pratite unutar kataloga HBO OD u sklopu A1 Xplore TV:GO paketa, po povoljnoj cijeni od samo 49 kuna mjesečno.

Pozlaćeno doba

Priča započinje 1882. godine, kada se obitelj Russell preseli preko puta etablirane obitelji van Rhijn-Brook koja je dio starog novčarskog establišmenta u New Yorku. Marian Brook, naivna mlada žena, ulazi na krutu društvenu scenu elitnog društva New Yorka i uči o surovim životnim stvarnostima od svojih tetaka i od bogatih susjeda. Kreator ove televizijske senzacije je već dobro poznati Julian Fellowes, ujedno i tvorac hita Downton Abbey, druge popularne serije smještene u povijesno doba.

Premda je ovaj dramski spektakl na HBO stigao tek prije dva mjeseca, zadovoljna publika već s nestrpljenjem iščekuje drugu sezonu. Stoga, dok čekate nove epizode ove uistinu hvaljene serije, izdvojite vrijeme za maraton prvih epizoda putem A1 Xplore TV:GO koja omogućuje pristup HBO On Demandu, za neprestano uživanje u streamanju najboljih serija i filmova.

Osim ove usluge, A1 Hrvatska ljubiteljima serija i filmova nudi još dva paketa. Jedan je Live TV koji omogućuje praćenje isključivo linearnih TV kanala s više od 55 nacionalnih, informativnih, dječjih, filmskih i sportskih kanala, uključujući Arena Sport 1 i 3, po cijeni od 49 kuna mjesečno. Drugi paket je Power TV, kombinacija Binge TV i Live TV paketa, a omogućuje pristup i linearnim TV kanalima i sadržajima na zahtjev po cijeni od 89 kuna mjesečno. Uz sva tri paketa korisnici imaju mogućnost aktivacije dodatnog sportskog paketa sa svim Arena Sport kanalima uz nadoplatu od 45 kuna mjesečno.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s A1 Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:46