SVEĆENIK U AUSTRALIJI

Župnik je sudjelovao u prometnoj nesreći, ali nikoga nije ubio

 Ante Čizmić/Cropix

Povodom objave članka na portalu jutarnji.hr dana 02. studenog 2014. godine, pod naslovom „ŽUPNIK U SKANDALU Skrivio je nesreću i ubio čovjeka, ponaša se kao modni mačak, a Crkva šuti" objavljujemo demantij kojeg je zatražio vlč. Josipa Vranješa.

„Netočnu informaciju i grubu neistinu predstavlja slijedeća tvrdnja iz naslova predmetnog članka:,…ubio čovjeka, ponaša se kao modni mačak“. Vlč. VRANJEŠ nikada nikoga nije ubio a točno je da je, nažalost, bio sudionikom prometne nezgode 2003. godine. Netočna je i daljnja tvrdnja vezana uz ovu prometnu nesreću da je istu skrivio „jureći dvostruko brže od dozvoljenog“ kao i da je „jurio kao sumanut“.

Nadalje, gruba je neistina o nekakvim neimenovanim župljanima koji bi tvrdili „za Josipa Vranješa (55)…da novac troši kao pijani milijarder“. Neistina je i da bi se vlč. VRANJEŠA ikada dovodilo u svezu s financijskim malverzacijama“ kao i da isti „vodi život pun raskoši“.

Gruba je neistina i daljnja tvrdnja kako „na ruci ima Rolex, odijeva isključivo najkvalitetnija talijanska odijela, vozi BMW X5“ kao i ona da je „on zasigurno među najbolje odjevenim svećenicima na svijetu“ te da „nosi samo Armanija i Versacea“ kao i tvrdnja o nekakvim „privatnim gozbama“ u njegovu župnom dvoru na kojima bi se „jela najkvalitetnija hrana i pila najskuplja vina“. Velečasni VRANJEŠ je u Australiju upućen kao katolički svećenik obavljati pastoralni rad za brojnu hrvatsku iseljeničku zajednicu te se tamo na zadovoljstvo hrvatske iseljeničke zajednice nalazi već preko dvadesetpet godina.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 01:30