UBOJSTVO IZ NEHAJA

VIDEO: ZBOG POPULARNOG VIDEA ZAVRŠILA U ZATVORU NA ŠEST MJESECI Htjeli su snimiti nešto senzacionalno, no on nije preživio

 
 Screenshot / YouTube

Monalisa Perez osuđena je na šest mjeseci zatvora jer je slučajno upucala dečka snimajući zabavan video s njim u lipnju prošle godine. Radi se o jednoj od najbizarnijih nesreća vezanih uz podvale na internetu za koju se mladi par nadao da će postati hit.

Pedro Ruiz (22) je zamolio svoju tada trudnu djevojku Monalisu (20) da u njega s udaljenosti od 30 centimetara ispali metak iz pištolja, vjerujući da će ga zaštititi debela enciklopedija koju je držao na prsima. No, metak je probio 3,8 cm debelu knjigu i nanio Ruizu smrtonosne ozljede.

Monalisa i Pedro bili su poznati par na društvenim mrežama koji je na svom YouTube kanalu redovno objavljivao razne podvale, šale i podvige, dijelove svog života u Halstadu u Minnesoti, a ovom su sumanutom idejom htjeli privući još veći broj fanova, rekla je medijima Pedrova teta Claudia Ruiz prošle godine. Nehotično ubojstvo gledalo je njihovo trogodišnje dijete kao i 30-ak susjeda koji su promatrali iz dvorišta.

- Rekao mi je za ideju, da želie privući više gledatelja, da žele postati popularni i ja sam mu ponovila nekoliko puta da to ne radi. Zašto ćete koristiti pištolj, pitala sam ga. Bili su zaljubljeni, jako su se voljeli. To je bila samo glupa podvala koja je pošla po krivu - rekla je Claudia Ruiz.

Mlada majka dvoje djece priznala je na sudu krivnju za ubojstvo iz nehaja, piše BBC.

Sudac Jeffrey Remick u Minnesoti odredio je da Monalisa mora odslužiti kaznu od 180 dana zatvora od čega zadnjih 90 dana smije odslužiti i u kućnom pritvoru. Nakon toga odredio joj je 10 godina uvjetne kazne te je zabranio bilo kakvu financijsku korist od ovog slučaja.

Presuda je za ovakav zločin prilično blaga, no odvjetnik James Brue je rekao: ‘Činjenica je da je ovaj glupi pothvat osmislio, isplanirao i izvršio Pedro Ruiz, a optužena se pogrešno i nesretno oslonila na njegovo uvjeravanje da je sve sigurno.’

Na razgovoru u policiji nakon tragedije rekla je da je sve bila Ruizova ideja te da se ona u početku nije složila, no uspio ju je nagovoriti obećavši da se sigurno ništa loše neće dogoditi. Taj dan je na Twitteru i objavila: - Pedro i ja ćemo snimiti vjerojatno najopasniji video ikad! Njegova ideja, ne moja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 19:54