IMA IQ 135

VIDEO Trogodišnja curica u SAD-u postala član Mense: Pogledajte najmlađu članicu udruge genijalaca!

Emmelyn voli pisati, slovkati i brojati, i fasciniraju ju znanost i svemir
 YouTube

ZAGREB - Mala Emmelyn Roettger iz Washingtona izgleda kao najnormalnija trogodišnja curica, no ono što ona voli najviše na svijetu je - učiti, piše Daily Mail.

Emmelyn voli pisati, slovkati i brojati, i fasciniraju ju znanost i svemir. Razumije pojam mitoze i može objasniti proces metamorfoze u leptira.

Sa samo dvije godine i jedanaest mjeseci, Emmelyn je postala najmlađa članica američke Mense - međunarodne udruge natprosječno inteligentnih osoba. Na ponos i olakšanje njezinih roditelja, koji nisu članovi Mense, testiranje kod službenog psihologa pokazalo je da mala Emmelyn ima IQ 135.

Olakšanje, zato jer Emmelyn ima problema s vidom te treba nositi naočale, a rezultati prvih pregleda kod liječnika greškom su interpretirani kao znakovi autizma.

Mala genijalka iz Engleske: Četverogodišnja curica s IQ-om poput Einsteina učlanila se u Mensu

Čim je Emmelyn počela nositi naočale, njen razvoj se ubrzao. Do 15 mjeseci već je počela prepoznavati slova, a do druge godine ih je već bila u stanju i napisati. Ubrzo nakon svojeg drugog rođendana, već je znala napisati svoje ime i brojati do sto, a onda je počela rješavati matematičke zagonetke.

Dežurni psiholog američke Mense Frank Lawlis rekao je za američku mrežu MSNBC da život u nekim detaljima može biti lakši za djecu sa vrlo visokim kvocijentom inteligencije, no u drugim detaljima je ograničavajuć.

- Postoji određena društvena stigma prema vrlo pametnim ljudima, na isti način na koji postoji stigma prema retardaciji, rekao je Lawlis.

- Visoka inteligencija može ograničiti potencijal osobe za razvijanje društvenih odnosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:05