SRAMOTA UŽIVO!

VIDEO Prilikom proglašenja Obamine pobjede izbila svađa na Fox Newsu: Karl Rove vikao kako prebrojavanje još nije gotovo!

 YouTube

WASHINGTON - Nakon što je desno-orijentirana američka TV mreža Fox, u vlasništvu Ruperta Murdocha, proglasila pobjedu Baracka Obame u ključnoj saveznoj državi Ohio na sinočnjim predsjedničkim izborima, savjetnik republikanske stranke i komentator Fox Newsa Karl Rove posvađao se s voditeljima i optužio ih kako su ‘prerano proglasili Obaminu pobjedu’.

Karl Rove, koji je bio vođa predsjedničke kampanje i kasnije šef osoblja Bijele kuće za vrijeme predsjednika Georgea W. Busha, počeo je upozoravati voditelje da budu ‘oprezni’ prije nego što je prebrojavanje glasova gotovo i napao ih da ‘se upliću u proces’.

Voditelj Chris Wallace ostao je vidno zatečen takvim pristupom iskusnog republikanca, dok je njegov kolega Bret Baier kasnije ustvrdio kako bi ‘gospodina Rovea možda trebao pregledati psihijatar’.

Voditeljica Megyn Kelly potom je napustila studio, praćena kamerama, i improvizirala intervju uživo s analitičarima Fox Newsa koji su predvidjeli Obaminu pobjedu u državi Ohio, a time i konačni rezultat izbora.

Analitičari su objasnili kako su ‘99 posto sigurni u svoje predviđanje’ jer, iako je tek oko 75% glasova bilo prebrojano, a utrka između Obame i Mitta Romneyja se činila vrlo napetom, u tom trenutku velika većina neprebrojanih glasova bila je iz urbanih okruga unutar Ohioa, koji su tradicionalno demokratsko uporište.

- Oh pa, da sam vidio te brojeve... ja sam samo pozivao na oprez, rekao je Rove.

Rove je u ovim izborima bio zadužen za prikupljanje sredstava za Romneya, te je upravljao grupama koje su prikupile više od 300 milijuna dolara za republikansku predsjedničku kampanju. Prije nego što su izbori počeli, Rove je predviđao sigurnu pobjedu Romneyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 05:31