UZBUNIO STANOVNIŠTVO

VIDEO: NA OBALU ISPLIVAO LEŠ MISTERIOZNOG STVORENJA Ima prste nalik ljudskima i frapantno dugačak rep, voda izbacila mitsko čudovište?

 Printscreen: Youtube

U mjestu Carmen del Parana na jugu Paragvaja lokalno stanovništvo pronašlo je poluraspadnutu lešinu koja je isplivala na riječnu obalu.

Lešina je bez krzna i veličine osrednjeg psa, a na snimci se vidi da ima prste nalik ljudskima te dugačak rep. Iako je zbog uznapredovalog stanja raspadanja teško utvrditi o čemu se zapravo radi, najvjerojatnije je u pitanju leš majmuna. No, to nije spriječilo praznovjerne lokalce da ostatke povežu s mitskom Chupacabrom.

Chupacabra je legendarno biće iz kriptozoologije koje navodno naseljava područje Srednje i Južne Amerike. Fanovi ovog čudovišta vjeruju da siše krv domaće stoke, najčešće koza, odakle i dolazi njegovo ime. Fizički opis bića pak često varira (bude to tako s životinjama koje znanost ne priznaje, a narod vidi svako malo), ali se najčešće predstavlja kao maleni medvjed s nizom bodlji koje se protežu od repa do glave.

Glasine o susretima s Chupacabrom česte su na američkim kontinentima, a protežu se od sjeverne atlantske obale SAD-a pa sve do juga Čilea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 22:26