GENETSKI MUTANT

VIDEO: KAKO NAHRANITI DVOGLAVU ZMIJU? Potrebno je puno truda i koreografija

 YouTube

Ponosni vlasnici više od jedne zmije dobro znaju da ih moraju držati razdvojenima - većina zmija su životinje koje žive same, i ne vole druženje s drugima svojeg roda. Slučajevi kanibalizma nisu rijetki, no i kad ih nema zmije se često bore jedna s drugom za svaki obrok.

Meduza je ime honduraške albino mliječne zmije koja je rođena s osnom bifurkacijom - ima dvije odvojene glave, od kojih svaka ima svoje misli i osobnost, te upravlja dijelom zajedničkog tijela. Do ovog poremećaja dolazi kada se jednojajčani blizanci ne uspiju u potpunosti razdvojiti kao embriji. Divlje dvoglave zmije ne žive dugo, no kada su nečiji ljubimac, mogu doživjeti i duboku starost.

Najveći problem je hranjenje. Iako dvije glave dijele isto tijelo, nisu svjesne da hrana za jednu znači i hrana za drugu. Obje osjete glad, i ako jedna dobije hranu a druga ne, dolazi do tučnjave.

Stoga su vlasnici Meduze morali razviti elegantnu vještinu istovremenog hranjenja obje glave. Ovu pažljivo izvedenu koreografiju možete pogledati na snimci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 08:18