UPORNOST SE ISPLATI

VIDEO Jača od vlastitog hendikepa: Djevojčica (13) oduševljava svojim vještinama u gimnastici iako je - slijepa

Lola Walters ističe kako je treningom postigla da zna gdje se koja spava nalazi te koliko mora trčati ili skočiti do nje

Svojim nevjerojatnim skokovima i premetima na gimnastičarskoj gredi te hrabrim okretima na dvovisinskom razboju, 13-godišnja Lola Walters je oduševila Ameriku, piše Daily Mail .

No, svakim skokom ili okretom Lola ispituje ogromno povjerenje u sebe jer - ništa ne vidi.

Lola, inače iz Kalifornije, je slijepa, a zbog zdravstvenog poremećaja njezine se oči neprestano kreću što znači da uvijek vidi dvije različite slike. Nema nikakav osjećaj dubinske percepcije i kada trči do sprave ona joj ostaje potpuno nevidljiva sve dok se ne približi na metar.

Međutim, to ju nije spriječilo da na natjecanju u Američkoj gimnastičarskoj akademiji na Long Beachu dobije ovacije publike.

Tamo se natjecala s drugim zdravim gimnastiračima. Čak ni suci nisu znali za njezin zdravstveni problem te su ostali oduševljeni prikazanim.

Lola dodir koristi umjesto vida, a te u trenucima gubitka orijentacije svu energiju ulaže u osjet dodira koji joj sa sigurnošću pokazuje gdje se i što radi.

- Većina natjecatelja ne zna da imam probleme s vidom, a što se mene tiče tako treba i ostati. Sve dok ostali ne znaju ništa, neće me drugačije gledati i drugačije uzimati u obzir moje sudjelovanje na natjecanju - objašnjava Lola.

Dodaje kako je treningom postigla da zna gdje se koja spava nalazi te koliko mora trčati ili skočiti do nje.

No, unatoč tome, Lola ipak tijekom vježbe pada više od ostalih natjecatelja i njezine su ozljede ozbiljnije.

Njezina majka Beth, koja je Lolu posvojila iz sirotišta u Bugarskoj kada je imala samo dvije godine, ističe kako se u svoju sadašnju kćer zaljubila na prvi pogled i odlučila joj je pružiti svu podršku u životu.

Ističe kako je zanimanje za gimnastiku počela pokazivati s tri godine, a Lola naglašava kako želi postati i trenerica kad odraste.

video platform video management video solutions video player

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:40