MOZAIK KNJIGA

Upoznajte malog krapinskog pračovjeka!

Mozaik knjiga vas poziva na predstavljanje nove knjige Snježane Babić Višnjić "Mali krapinski pračovjek Babu'' koje će se održati u petak, 19. listopada u 18 sati, u knjižari PROFIL MOZAIK MEGASTORE, Bogovićeva 7, Zagreb.

Uz autoricu, o knjizi će govoriti dr. sc. Sanja Nikčević i urednica Lidija Zozoli. Odabrane ulomke iz knjige čitat će Nika Višnjić, a moderator će biti Ivana Radovniković.

O knjizi:

Roman Snježane Babić Višnjić govori o neobičnom neandertalcu koji se od svojih vršnjaka razlikuje jer drukčije promatra svijet oko sebe. Njegovi snovi i vizije pomažu mu u bilježenju slika svakodnevice neandertalskog plemena koje živi u podnožju špilje nadomak plodne doline. Iako im bi špilja mogla bitgi utočištem i skloništem od hladnog vremena, pleme neandertalaca (krapinskih praljudi) ne koristi ju za život. Zemlja je u to doba previše podrhtavala, a praljudi su to tumačili kao gnjev bogova. Mali Babu, osim što pomoću boja koje sam radi, crta po zidovima špilje, u potrazi za svojim prijateljem Girom – pripitomljenim vučićem – otkriva i selo sasvim drukčijih ljudi, te ostvaruje jedno neobično i lijepo prijateljstvo...

O Autorici:

Snježana Babić Višnjić je novije ime u našoj dječjoj književnosti. Ovom prilikom predstavlja svoju najnoviju knjigu za djecu ‘’Mali krapinski pračovjek Babu’’.

Snježana Babić-Višnjić je hrvatska književnica, romanopisateljica, dramaturgica rođena u Zagrebu. Piše i djela za djecu. Djela su joj izvedena i kao radio-drame. Školovala se u rodnom gradu, a studije je završila na Filozofskom fakultetu.

Napisala je 15 drama. Neke su doživjele izvedbu na Hrvatskom radiju i Gradskom kazalištu u Požegi.

Drame i priče su joj objavljivane su u hrvatskim časopisima i zbornicima, čitane na Hrvatskom radiju, a neke od njih su bile nadahnućem za kazališnu pozornicu. Romani za djecu i koje je do sada objavila su: ''Upomoć, mama se smanjila'' i ''Janko među dinićima''.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:22