STRAVIČAN NAPAD

TIGAR RASTRGAO ČUVARICU U ZOO-u 'Zgrabio ju je za vrat i odvukao u svoju jazbinu'

 FACEBOOK

Čuvarica zoološkog vrta Sarah McClay (24) preminula je prošle godine nakon silovitog napada tigra, a prema prvim rezultatima istrage okolnosti koje su dovele do napada bile su izvan njene kontrole. Naime, vrata između tigra i čuvarice bila su zatvorena i zaključana na neprimjeren način.

U međuvremenu, jedini očevidac napada, Gareth Bell, prepričao je što se točno dogodilo tog nesretnog dana.

- Sarah je bila iza vrata gdje je nešto poput kante ostavjala u kut. Leđima je bila okrenuta prema tigru. U jednom trenutku sam vidio kako tigar prolazi kroz vrata. Prvo je prošao pored nje jer je bila u kutu. Kada se Sarah okrenula sve je počelo - prepričava Bell.

- Okrenuo se i skočio na nju. U tom sam trenutku počeo zvati pomoć. Kada sam se okrenuo, tigar ju je držao za vrat i vukao ju je prema svojoj jazbini - ispričao je Bell koji se tamo nalazio sa suprugom i dvoje djece.

Upravo je njegova žena podigla uzbunu nakon što joj je suprug vikao da zove pomoć.

- Sarah je vrisnula dok sam tražio pomoć pa sam i ja ponovno vikao. Poslije toga sam se okrenuo i vrata su se zatvorila - rekao je Bell.

Nakon što je tigar odvukao bespomoćnu čuvaricu, Bell je vidio njenu ruku kod drugih vrata.

Tijekom ispitivanja potvrdio je i da je vidio još jednog tigra te je dodao kako je izgledalo kao da se tigrovi bore oko njenohg tijela.

Sarah je poslije svega prebačena u bolnicu gdje je preminula od višestrukih ozljeda uključujući ozljede na vratu, leđima, prsima, rukama i lijevom stopalu.

S kolikom silinom je tigar napao čuvarici govori i to da joj su joj kralježnica i rebra bila slomljena, tako da su još šanse za preživljavanje bile jako male.

Što se tigra tiče, blo je predloženo da ga se uspava, ali je on ipak na kraju pošteđen.

Prema tvrdnjama Fione McClay, majke nesretne čuvarice, to bi bila i njena želja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 23:19