Predala oružje supruga koji je u zatvoru

KARLOVAC - Potaknuta policijskom akcijom “Manje oružja - manje tragedija” i ohrabrena time što 56-godišnjeg supruga koji je oružje prikupio nije bilo kod kuće, jer je na odsluženju zatvorske kazne, 46-godišnja Karlovčanka pozvala je policiju da dođe po pravi arsenal oružja.



Streljivo, bombe i noževi




Policija je odvezla jednu automatsku i dvije poluautomatske puške, ručnu bombu M-75, 2779 komada streljiva za pušku i pištolj, dva vojnička noža za automatsku pušku, cijev automatske puške Thompson s mehanizmom za okidanje i jedan prazan ručni bacač raketa M-80. Pokušali smo, garantirajući joj potpunu anonimnost, stupiti u kontakt s hrabrom gospođom, no preko glasnogovornice PU karlovačke poručila je da se ipak ne bi htjela eksponirati. Doznali smo samo da nije imala lagan život te da je na oružje naišla čisteći kuću. Smogla je hrabrosti pozvati policiju te im predala sve što je našla. Protiv nje, kao ni protiv drugih građana koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće se pokretati nikakvi postupci, o čemu se može informirati i na besplatnom telefonu MUP-ove akcije “Izbacite uljeza: Manje oružja - manje tragedija” 0800 8892. Upravo su djelatnici PU karlovačke nedavno primili zahvalnice UNDP-ova predstavnika u RH Yurija Afanasieva zbog doprinosa akciji i njezinoj organizaciji na svojem području.



Više od 26 kg eksploziva




U samo godinu dana stanovnici Karlovačke županije dragovoljno su predali 91 komad raznog vatrenog oružja, 1135 komada raznih minsko-eksplozivnih sredstava, gotovo 64.000 komada streljiva i više od 26 kilograma eksploziva.


Mario Pušić/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 00:54