SNAŽNA I ZDRAVA KOSA

PET ZLATNIH PRAVILA ZA LIJEPU I NJEGOVANU KOSU Čim prije počnite primjenjivavati savjete vrhunskih stilista za kosu

 iStock

Mnoge žene kosu smatraju svojim najljepšim modnim dodatkom.

Kako bi ona to uistinu i bila, potrebno je držati se nekoliko savjeta.

1. Kosu perite dva do tri puta tjedno

Stručnjaci i stilisti se slažu - kosu biste trebali što rjeđe prati, iako to naravno ovisi o tipu kose - masti li se manje ili više.

Razlog zbog kojeg biste ju trebali rjeđe prati je taj što kosa u sebi sadrži prirodna ulja koja ju štite, pa ukoliko ju prečesto perete - ispirete ta ulja i tako dodatno pogoršavate stanje.

2. Izbjegavajte pranje kose u vrućoj vodi i šamponirajte samo korijen

Lijepa, sjajna i njegovana kosa počinje tuširanjem, odnosno pranjem kose - stoga se pobrinite da koristite adekvatne šampone i regeneratore. Prilikom šamponiranja, stručnjaci savjetuju da perete samo korijen, ne i vrhove jer ćete tako postići bolje rezultate. A prilikom nanošenja regeneratora, nanesite ga po vrhovima i nikako ne na tjeme. Izbjegavajte pranje kose u toploj ili vrućoj vodi jer otvara folikule i kosu čini osjetljivijom i ispucalom.

3. Prije nanošenja regeneratora, lagano posušite kosu ručnikom

Stručnjaci savjetuju da biste prije nanošenja regeneratora trebali lagano posušiti kosu ručnikom i potom nanijeti regenerator zato jer višak vode onemogućuje pravilno prodiranje regeneratora u kosu i time umanjuje njegovu djelotvornost.

4. Kosu češljajte dva puta dnevno

Želite li sjajnu i zdravu kosu, trebali biste je češljati dva puta dnevno. Također, izbjegavajte četkanje mokre kose jer je natopljena vodom i samim time lomljivija i osjetljivija. Radije ju raščešljajte nakon što nanesete regenerator - pa potom isperite.

5. Iskušajte ulja za kosu i suhe šampone

Stilisti diljem svijeta imaju različite metode kako postići onaj poseban izgled frizure zbog kojeg nećete proći nezamijećeno. Od malo ulja na vrhovima kosa će se malo spustiti i smiriti, dok će joj šampon za suho pranje dati malo života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 21:15