SMRT NOSAČA PALICA

PAO MRTAV USRED GOLF TURNIRA Igrači održali minutu šutnje i nastavili igrati: 'On bi tako htio'

 Getty

Iain McGregor, 52-godišnji profesionalni nosač palica za golf, srušio se na terenu usred Madeira Islands Open turnira i ubrzo preminuo od srčanog udara. Unatoč pokušajima oživljavanja, McGregoru nije bilo spasa i turnir je prekinut.

No, u dogovoru s organizatorima, igrači su odlučili održati minutu šutnje i nastaviti s turnirom kao da se ništa nije dogodilo.

- Svi su u šoku. Vidjeti tako nešto pred vlastitim očima, ne znam kako ili kada ću moći to zaboraviti, rekao je Alaister Forsythe, jedan od sudionika na turniru koji je izložen kritikama zbog nastavka igre.

- Ja i moji suigrači sreli smo se s organizatorima turnira i popričali s direktorom Georgeom O’Gradyjem preko telefona prije nego što smo odlučili nastaviti, jer smo imali osjećaj da je to ono što bi Mac želio, rekao je Forsythe.

Forsythe (lijevo) dok se odlučivalo hoće li se turnir nastaviti nakon smrti nosača

S druge strane, brojni igrači su u šoku da je došlo do nastavka turnira, poput Šveđanina Joela Sjoholma.

- Ne mogu vjerovati da šalju igrače na teren kada je netko upravo preminuo na njemu, napisao je Sjoholm na Twitteru.

Organizatori Europske turneje izrazili su svoje žaljenje zbog nemilog događaja, no i naglasili kako su odlučili da se turnir mora nastaviti.

- Održali smo minutu šutnje i igra se nastavila u 18 sati po lokalnom vremenu. Sva administrativna pitanja riješit će organizatori i pomoći ćemo na bilo koji način možemo, stoji u službenoj izjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:20