OČI U OČI

NIJE USTUKNUO PRED VELIKOM BIJELOM PSINOM Svi su surferi pobjegli na obalu, osim njega

 Frits De Bruyn

Andy Johnston iz Australije surfao je u oceanu jugoistočno od Pertha, kada su ljudi na obali zapazili tamnu sjenu kako mu se približava.

Iako su drugi surferi odmah požurili prema obali kada se oglasio upozoravajući zvuk sirene, Johnston odlučio ostati u oceanu.

- Odlučio sam ostati miran i ne paničariti. Ako će me napasti, napast će me. Po tom pitanju ništa ne možete poduzeti - rekao je pomalo fatalistički Johnstone kojem se trometarska velika bijela psina približila samo na par metara.

Mirni surfer smatrao je kako mu morski pas nije predstavljao prijetnju, ali je priznao kako bi stvari izgledale traumatično za očevice da ga je nema napala.

Očevidac Frits De Bruyn fotografirao je bliski susret

- Izgledao je radoznalo. NIsam mu htio dati razlog da me napadne. Zbog toga sam pokušao ponašati normalno i držati ga na oku. Ipak, nisam znao da mi se toliko približio jer sam veslao prema valu kako bih došao do obale - rekao je surfer.

- Vjerojatno je veća vjerojatnost da ću slomiti vrat nego da će me ozlijediti morski pas. Nije istina da oni predstavljaju prijetnju svaki put kada se pojave - poručio je surfer.

Jedan od svjedoka ovog događaja, Frits De Bruyn, koji je iskoristio priliku i fotografirao blisku susret, prepričao je što se dogodilo.

- Bili smo na osmatračnici kada smo vidjeli sjenu u oceanu. Bilo je očito da se radi o morskom psu. Svi su počeli vikati. U oceanu je bilo desetak surfera - rekao je De Bruyn.

- Johnstona je slijedio do obale. Došao je samo na par metara od njega. Samo nekoliko minuta nakon što je morski pas otplivao, surfer se vratio u ocean - ispričao je očevidac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:52