SVEMIRSKI RIFOVI

Najskuplja trzalica na svijetu košta 27 tisuća kuna. A izrađena je od...

Prednosti? Dolazi u paru, traju čitav životni vijek, ne troše se sviranjem, ne oštećuju žice ni gitaru, jedinstvene su po boji i uzorku...

Kada bi vas netko pitao od čega je napravljena najskuplja trzalica na svijetu, točan odgovor ne bi vam bio ni na kraj pameti.

Uz brojne materijale od koji se trzalice izrađuju, poput plastike, drveta, metala pa i stakla, čovjek bi pomislio da će najskuplje biti one izrađene od zlata, srebra ili platine, no čak ni to nije dovoljno egzotično, piše Muzika.hr .

Ako ste mislili reći dijamant ili neki drugi dragi kamen, sačuvajte to za neki drugi put jer je najskuplja trzalica napravljena od - meteorita.

Proizvodi ih australska kompanija Starpics i mogu se kupiti samo u paru. Cijena? Prava sitnica - 5000 australskih dolara ili 27 tisuća kuna.

Prednosti? Dolaze u paru, traju čitav životni vijek, ne troše se sviranjem, ne oštećuju žice ni gitaru, jedinstvene su po boji i uzorku, a imaju i jamstveni rok od 30 dana. Zvuči dovoljno dobro.

Izrađene su od Gibeon meteorita starog 4 milijarde godina koji se u pradavna vremena prizemljio u blizini istoimenog grada u Namibiji, a otkriven je 1838. godine.

Iako je eksploatacija ovog ogromnog čuda u samom startu bila zabranjena, gotovo jednakom brzinom nestalo je 25 tona materijala. Meteorit iz Gibeona i danas je prisutan na tržištu gdje predstavlja većinu ponude svih meteorita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:35