PARALIZIRANE OD STRAHA

MUČNA PRIČA BLIZANKI 'Odrastale smo u sekti u kojoj su se odrasli seksali pred djecom. Govorili su da ćemo s 12 umrijeti kao Božje mučenice'

 Facebook

Kao djeca odrastale su u kontroverznoj religijskog sekti, provodeći svaki dan, kako same kažu, 'paralizirane od straha', piše Daily Mail.

Bile su psihički zlostavljane, branilo im se da idu u školu, a govorili su im da će umrijeti kao mučenice kad napune 12 godina.

No, blizanke Flor i Tamar Edwards (34) pobjegle su iz kulta 'The Children of God' ('Božja djeca') i sada obje žive i rade u Kaliforniji - jedna kao slobodni pisac, a druga kao učiteljica joge.

Za emisiju američkog ABC-a Nightline odlučile su otvoriti dušu i ispričati sve o životu u sekti i preobražaju koji su doživjele kad su izašle u 'vanjski svijet'.

Sektu 'Božja djeca' osnovao je bivši pastor David Brandt Berg u Huntington Beachu u Kaliforniji 1968. godine i često je bila na glasu kao centar psihičkog i seksualnog zlostavljanja. Njezini bivši članovi su glumica Rose McGowan, glumac River Phoenix i njegov brat Joaquin.

Blizanke koje su se sa svojom obitelji pridružile toj skupini kad su imale samo pet godina, kazale su kako je njihovih 12 braće i sestara bilo zlostavljano u mladosti.

- Tukli su vrlo malu djecu. Moja mlađa sestra imala je samo šest mjeseci kad je prvi put dobila po stražnjici... znate, takvu malu djecu se jednostavno ne tuče - kazala je Flor i napomenula da ona nikad nije bila seksualno zlostavljana.

U sekti u kojoj je rođeno više od 1000 djece govorili su im da će umrijeti kao božje mučenice s 12 godina jer su članovi vjerovali kako 1992. slijedi apokalipsa. Zbog toga su stalno bile u strahu.

Flor i Tamar nisu smjele pohađati školu (sve do devete godine nisu znale čitati), a i ostale stvari koje rade njihovi vršnjaci bile su im potpuna nepoznanica.

Učili su ih 'da je sve zlo', uključujući obrazovanje, politiku, novac i glazbu. Sestre su prvi put čule pjesme na radiju kada su pobjegle iz kulta.

Blizanke su potvrdile raširene tvrdnje kako je u sekti - sada poznatoj pod imenom 'The Family International' - seks bio vrlo čest, te da su se odrasli često seksali pred djecom.

Sljedbenike su učili da se ljubav prema Bogu izražava kroz seks, no dogodila su se i brojna zlostavljanja što je dovelo do samoubojstava nekih bivših članova.

Tamar se također pokušala ubiti kada je imala samo sedam godina - bila je, kaže, nesretna, i cijelo vrijeme razmišljala o apokalipsi koja će se dogoditi.

- Priča o apokalipsi bila je jeziva. Cijela zemlja koja nestaje u plamenu, imali su cijelu razrađenu priču o tome što će se dogoditi - kazala je Tamar.

Godine 1994. smrt osnivača Berga dovela je do raspada sekte. Flor i Tamar kazale su kako su u vanjskom svijetu započele nov život, no kako je bilo jako teško priviknuti se - posebice ići van na piće ili upoznavati nove ljude.

Unatoč svemu, blizanke tvrde kako nisu ljute na svoje roditelje, koji su i sami prošli kroz istu muku.

U periodu dok je bio vođa kulta, Berga su sljedbenici zvali Mojsije David, Kralj David ili pak otac. Nove preobraćenike tjerao je da nauče napamet Bibliju i da žive kao rani kršćani.

Godine 1978. počele su curiti glasine o zlostavljanju. Osnivač je reorganizirao sektu nazvavši ju 'The Family Of Love', najurio više od 300 vođa pokreta i formalno zabranio seksualni kontakt između odraslih i maloljetnika.

No tijekom 90-ih pojavile su se nove optužbe o seksualnom zlostavljanju djece. Berg je umro 1994. i mnoge obitelji su tada napustile sektu. Vodstvo je preuzela Karen Zerby dopuštajući članovima veću slobodu.

Deset godina kasnije, kult je promijenio ime i sada se zove 'The Family International'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:00