JEDNOSTAVNO RJEŠENJE

MISTERIOZNA SNIMKA S GOOGLE MAPSA Pronašli zrakoplov na dnu jezera, a stručnjaci tvrde da je rješenje zagonetke poprilično jednostavno

 Google Maps

Misterij snimke s Google Eartha, koja prikazuje putnički avion na dnu jezera Harriet u Minneapolisu, napokon je riješen.

Fotografije aviona mučile su lokalne vlasti, koje su pokušavale shvatiti što je to snimio Googleov satelit.

Naime, nikakva zrakoplovna nesreća nije zabilježena na tom području i nitko nije znao da za olupinu u jezeru.

Ipak, prije nego li su počele kružiti teorije zavjere, glasnogovornica Google Mapsa Susan Cadrecha kazala je da za ovu 'zagonetku' postoji jednostavno objašnjenje: Googleov satelit vjerojatno je uslikao sliku jezera u isto vrijeme kad ga je nadlijetao zrakoplov.

- Ukratko, svaka fotografija koju vidite na mapi je zapravo kompilacija nekoliko snimaka. Objekti koji se brzo kreću, poput aviona često se pokažu samo na jednoj od mnogo fotografija područja koje smo snimali - objasnila je Cadrecha za The Minneapolis Star-Tribune.

Jezero Harriet nalazi se oko osam kilometara od aerodroma St Paul u Minneapolisu, a s njega svake godine polijeće i slijeće oko 400.000 aviona. S obzirom na to da se jezero nalazi ispod rute kojom avioni lete, objašnjenje je i više nego logično, piše Independent.

I druge Googleove slike prikazuju avione na čudnim mjestima. Fotografije zrakoplova su primjerice viđeni na dječjem igralištu u New Yorku te na dnu Atlantskog oceana nedaleko Long Beacha, piše Gawker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:59