NE BOJI SE BRAZILA

MATEO KOVAČIĆ PORUČIO NACIJI 'Može se s Brazilcima, pripremite se za veliko slavlje!

'Naravno, osim hladnih glava i ispunjavanja taktičkih zadataka, moramo imati i nešto sreće'
 Tom Dubravec / CROPIX

Što hrvatski veznjak Mateo Kovačić, za mnoge jedna od glavnih mladih zvijezda Svjetskoga prvenstva u Brazilu, kaže pred ‘utakmicu svih utakmica’ u Sao Paulu?

- Brazil će sigurno biti jako napadački orijentiran, pa će nam se otvarati dosta prostora na njihovoj strani terena. Mislim da bismo ga mi mogli dobro iskoristiti. Kroz polukontre i kontre vjerujem da bismo mogli nešto dobro napraviti.

Na pitanje je li današnja utakmica najveća u njegovoj kratkoj karijeri uopće ne dvoji...

- Naravno da jest. Bit će to pravi spektakl nogometa. Hrvatska igra protiv jedne od najboljih reprezentacija na Globusu, protiv brazilskih nogometnih superzvijezda. A još se radi o otvaranju Svjetskoga prvenstva. To će biti događaj koji će sasvim sigurno svima nama zauvijek ostati u sjećanju.

Ima li Hrvatska realne šanse za autorizaciju dobrog rezultata?

- Ne treba nametati pritisak na nas. Brazil je pod mnogo većim pritiskom, tako sasvim sigurno treba i ostati, tako je, uostalom, i jedino logično. Držim da su nama, kad se radi o prolasku skupine, važnije utakmice protiv nacionalnih reprezentacija Kameruna i Meksika.

Prisjetio se prijateljske utakmice koju su Brazilci nedavno odigrali protiv Srba i jedva dobili golom Freda nakon pogreške gostujuće defenzivne linije.

- Srbija je pokazala da se može igrati protiv Brazila. Bili su naši kvalifikacijski protivnici agresivni, žestoki, nisu se preplašili i Brazil je jedva pobijedio. Naravno, osim hladnih glava i ispunjavanja taktičkih zadataka, moramo imati i nešto sreće, ona je dobrodošla u svakoj utakmici. Moglo bi zaista biti dobro za nas.

Napomenuo je još nešto...

- Njihovi bokovi idu dosta visoko. Mislim da je to jako dobar podatak za nas. Ostavljat će nam dosta mogućnosti za igru. Naša vezna linija mora se nuditi, stalno tražiti loptu. To će onda sigurno stvarati probleme Brazilcima, a mi bismo morali napraviti sve da izvućemo korist iz toga.

Prognoza današnjeg velikog otvaranja?

- Ako Bog da, mislim da bi se kompletna Hrvatska mogla veseliti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:14