NAJBOLJI GLUMAC

LEON LUČEV 'Bitno je da se i kroz nagrade promovira film, jer imamo veliko povjerenje i sigurni smo da smo odradili izvrstan posao'

Jedan od naših najzaposlenijih glumaca ovoga se puta istaknuo u ulozi ratnog veterana koji se naoko spremno i lako nosi s ratnim traumama
Leon Lučev
 Bruno Konjevic / HANZA MEDIA

Jednog od naših najzaposlenijih filmskih glumaca, Leona Lučeva, vijest o nominaciji za nagradu Zlatni Studio u kategoriji za najboljeg glumca zatekla je u jeku snimanja filma “Volim”.

Kratak odmor izvan seta glumac je iskoristio kako bi prokomentirao nominaciju koju mu je donijela uloga “Muškarci ne plaču”, filmu hrvatskog ratnog veterana koji se naoko spremno i lako nosi s ratnim traumama, ali slijed okolnosti pokaže kako ih u sebi duboko potiskuje te kako put do oprosta nije lak.

Odličan posao

Također, i sam se film našao u konkurenciji za najbolji igrani film, a nagrada za najboljeg glumca smiješi se i Leonovom filmskom partneru Borisu Isakoviću.

- Meni je nominacija za Zlatni Studio generalno super. Vrlo mi je bitno da se i kroz nagrade napravi promocija filma “Muškarci ne plaču”, u koji, svi mi koji smo ga snimali, imamo veliko povjerenje i sigurni smo da smo napravili izvrstan film. Super mi je i da je uz mene za Zlatni Studio nominiran i Boris Isaković iz istog filma - naglašava Lučev.

Eksplozivna drama Alena Drljevića koja govori o predrasudama, traumi i krizi muškosti inspirirana redateljevim osobnim ratnim iskustvima prati veterane triju zaraćenih vojski koji se susreću u hotelu usred bosanskih planina gdje ih okuplja Slovenac Ivan kako bi ih u sklopu grupne terapije suočio s bolnom prošlošću. Lučevu će, tvrdi, sigurno ostati kao jedan od upečatljivijih projekata na kojima je radio.

- Bio je to pravi timski posao s puno glumaca. Radili smo to stvarno kao odličan ansambl. Predivno ljudsko iskustvo – tvrdi Lučev.

A kad je konkurencija za najboljeg glumca u pitanju, a uz Lučeva, čine je Goran Bogdan, Boris Isaković, Janko Popović Volarić i Dragan Despot, Leon je kratak u odgovoru.

- Volim te ljude - kratko je napomenuo glumac.

Uspješna godina

Nagrade svakom glumcu znače, a iako nije želio spekulirati o mogućem osvajanju Zlatnog Studija, otkrio je kako je posljednju primljenu nagradu proslavio na Tajlandu.

Iako je 2017. godina za njega bila prilično uspješna, Lučev će je pamtiti po vrlo jednostavnoj stvari.

- Prošlu ću godinu pamtiti po bliskosti - skromno je ustvrdio glumac.

Posljednjih dana glumac provodi i po 20 sati na setu novog filma “Volim” koji radi sa studentima riječke Akademije, a vremena za odmor gotovo da uopće nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 20:51