PROŠLI IH TRNCI

INTERNETOM SE ŠIRI SNIMKA 'DEMONSKE LUTKE' Kako je video star dvije godine ovih dana izazvao jezu među onima koji su ga pogledali

 screenshot YouTube

U meksičkom gradu Saltillu snimljen je pomalo jeziv video koji prikazuje neimenovanu gospođu kako za ruku vodi lutku, koja odaje dojam kao da je oživjela.

Premda je video snimljen još prije dvije godine, tek se ovih dana mahnito počeo širiti društvenim mrežama, a dio korisnika komentirao je kako su ih nakon gledanja prošli trnci. Neki su čak otišli toliko daleko da su je, zbog morbidnih uzdaha koji se čuju na videu i lutkinih velikih crnih očiju, prozvali 'demonskom lutkom'.

Autor snimke Antonio Lopez kaže da je lutka stara 40-ak godina, a jedne meksičke dnevne novine pišu da bi se moglo raditi o lutki poznatoj kao 'Lily Lady', koja se proizvodila tijekom 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, a navodno su je male djevojčice znale koristiti kao svojevrsnu pomoć dok bi učile hodati.

Premda na prvi pogled izgleda kao da je lutka doista sama prohodala, za njezine je pokrete, čini se, ipak odgovorna gospođa koja ju je držala za ruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:58